Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Oktobrī notiks Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Desmito Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF), kas norisināsies no 12.oktobra līdz 22.oktobrim, atklās ar igauņu režisora Rainera Sarneta komēdijas Neredzamā cīņa seansu, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji.

Festivāls tiek atklāts ar kādu Latvijā veidotu filmu, tomēr pirmo reizi Riga IFF pastāvēšanā šāds gods atvēlēts žanra kino - kungfu komēdijai.

Šī gada atklāšanai izraudzītā darba veidošanā piedalījusies Latvijas studija "White Picture", savukārt lielākā daļa tās uzņemšanas notikusi Latvijas pilsētās - Rīgā, Liepājā un Straupē -, kā arī aktieru ansamblī sastopami vairāki vietējo aktieru vārdi.

Sarneta melnbaltā veļu alegorija "Novembris" saņēma RIGA IFF 2017.gada galveno apbalvojumu, kā arī ieguva kopumā vairāk nekā 20 starptautiska un nacionāla mēroga balvas.

Studijas "White Picture" pārstāvji ir gandarīti par filmu "Neredzamā cīņa" un iespēju radīt darbu, sadarbojoties Baltijas valstīm. Šī ir studijas "White Picture" un producentes Alises Ģelzes pirmā sadarbība ar Igauniju, kas veiksmīgi tiek turpināta, strādājot pie studijas nākamajām filmām.

Riga IFF rīkotāji norāda, ka filma "Neredzamā cīņa" ir satīras piepildīts sinefilu kino ar baltiešiem saprotamu humoru un zīmēm. Tajā ir Anga Lī 2000.gada filmas "Tīģeris un drakons", Kventina Tarantīno 2003., 2004.gada filmas "Nogalināt Bilu" un Brūsa Lī daiļrades iedvesmotas atsauces uz Honkongas cīņas mākslas filmām, kā arī sasaiste ar padomju laikā populāro, absurdo 70.gadu muzikālo kino. Riga IFF atklāšanas seanss norisināsies 12.oktobra plkst.19.00 kinoteātrī "Splendid Palace".

Svinot festivāla desmitgadi, Riga IFF skatītājiem piedāvās vairāk nekā 100 pilnmetrāžas un īsmetrāžas kino darbus, kas izgaismo aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus. Profesionālu vietējo un ārvalstu kuratoru komandas veidotā programma tiks izrādīta 11 dienu garumā vairākos kinoteātros Rīgā un daļa programmas filmu būs skatāma arī tiešsaistē visā Latvijā. Paralēli noritēs arī pasākumu programma nozares profesionāļiem, kā arī publisku pasākumu kopums plašākai sabiedrībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja