Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RSU filmu lekciju ciklā Kino laboratorija diskutēs par mediju atainojumu kinofilmās

Ar divas desmitgades seno Holivudas grāvēju Trūmena šovs (The Truman Show, 1998) Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā pirmdien, 28. oktobrī, plkst. 17 turpināsies filmu lekciju cikls Kino laboratorija, kura uzmanības centrā ir mediju atainojums kinofilmās. Šis būs jau otrais cikla pasākums, un šoreiz par filmu un tajā skartajām tēmām ar auditoriju sarunāsies RSU docētāja, kinokritiķe Dita Rietuma un mediju profesionāle, ilggadēja mediju koncerna vadītāja Baiba Zūzena, informēja pasākuma pārstāvji.

Trūmena šovs jau pirms divām desmitgadēm precīzi iezīmēja to personības privātuma apdraudējumu, kas kļuvis par izaicinājumu tehnoloģiju triumfa laikmetā. Viena no galvenajām filmas tēmām ir tehnoloģijas, kas peļņas vārdā kontrolē mūsu privātumu,” norāda projekta idejas autore Dita Rietuma, uzsverot, ka šī būs lieliska iespēja diskutēt par realitātes šovu vietu TV vēsturē. Filma, ko veidojis režisors Pīters Veirs, nav tikai savulaik veiksmīgs amerikāņu grāvējs ar populārā aktiera Džima Kerija piedalīšanos, bet arī jēgpilns un pravietisks skatījums uz tehnoloģiju un realitātes šovu lomu mūsdienu sabiedrībā.

Filmu lekciju ciklu 14. oktobrī aizsāka ASV neatkarīgā kino klasiķa Gasa van Santa filma Par katru cenu (To Die For, 1995) ar Nikolu Kidmenu galvenajā lomā. Nākamie pasākumi plānoti novembrī un decembrī: 14. novembrī tiks izrādīta drāma Sociālais tīkls (The Social Network, 2010), kuru komentēt aicināts Draugiem Group runasvīrs Jānis Palkavnieks, bet 3. decembrī – politiskais trilleris Visi prezidenta vīri (All the President’s Men, 1976), kur eksperta komentāru sniegs ASV vēstniecības Latvijā preses un kultūras atašejs Čads Tvitijs (Chad Twitty).

Kino laboratorijas norise RSU aulā Dzirciema ielā 16 paredzēta no plkst. 17 līdz 20. Iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama. Filma tiks izrādīta oriģinālvalodā, diskusija paredzēta latviski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja