Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākas festivāla 2Annas Industrijas dienas

No 11. līdz 13. aprīlim norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas Industrijas dienu programma 2Annas Forums: Animācijas DNS, kurā tiks pievērsta uzmanība visķermeniskākajam filmu žanram – animācijai.

Otrdien, 11. aprīlī, visi, jo īpaši nozares speciālisti, aicināti uz diskusiju Animācijas DNS: Izplatīšana un festivālu nozīme (plkst. 15.00, M/Darbnīca). Kopā ar Baltijas animācijas institūciju kolēģiem tiks apspriesta animācijas īsfilmu un festivālu nozīme vietējā un starptautiskā mērogā. Kāda ir situācija kaimiņvalstīs? Kāda ir filmu festivālu nozīme un veiksmes faktori animācijas izplatīšanā un popularizēšanā? Šie ir tikai daži no jautājumiem, kurus koleģiālā sarunā adresēs diskusijas dalībnieki. Diskusijas moderatore – Latvijas Animācijas asociācijas vadītāja Anna Zača. Diskusijas valoda – angļu.

Trešdien, 12. aprīlī,  paredzēta rīta vingrošana ar fizioterapeiti Līgu Līdumnieci-Šulci (plkst. 9.30, M/Darbnīca). Kopā vingrojot, fizioterapeite sniegs padomus, kā izvairīties no traumām un ķermeņa sasprindzinājuma ikdienā, kas nereti skar kino jomas profesionāļus. Nodarbības valoda – latviešu.

Rīta vingrošanai sekos Igaunijas animācijas režisora Īlo Pikova meistarklase, kurā Pikovs īpašu vērību vērsīs uz trīs savu filmu tapšanas gaitām – Ķermeņa atmiņa (Body Memory, 2011), Tukša vieta (Empty Space, 2016) un Līdz atkal satiksimies ('Til We Meet Again, 2022). "Meistarklases laikā mēģināsim saprast, kā animācijas filmā kopā satiekas lelles, iedomātas vietas un dažādi materiāli," - tā Pikovs. Meistarklases valoda – angļu.

Līdzās Industrijas dienu pasākumiem trešdien gaidāms arī Baltic Pitching Forum (BPF) Alumni filmu īpašais seanss Mazas valstis, lielas idejas (plkst. 15.00, LKA Nacionālā Filmu skola). Programmā iekļautas filmas, kas pēdējās desmitgades laikā projektu stadijā prezentētas (pičotas) un attīstītas tieši BPF. BPF ir īsfilmu prezentēšanas un attīstīšanas pasākums, kurā projekti no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un viesu valsts tiek pičoti industrijas profesionāļiem. Šīs piecas filmas ir reģiona filmu veidotāju kinodarbu daudzveidības apliecinājums un pierādījums milzīga talanta koncentrācijai salīdzinoši mazās valstīs.

Ceturtdien, 13. aprīlī, norisināsies diskusija Animācijas DNS: Ķermeniskums un sensualitāte (plkst. 15.00, K. Suns). Šajā diskusijā centīsimies izprast ķermeņa reprezentācijas, kailuma un seksualitātes tēmas animācijas filmās un analizēsim iespējas, ko sniedz animācija kā izteiksmes līdzeklis, atveidojot un aktualizējot ķermeniskuma tēmas. Diskusijas moderatore – māksliniece un ilustratore Ingrīda Pičukāne. Diskusijas valoda – angļu.

Visbeidzot, turpinot, papildinot un ilustrējot sarunā aktualizētās sarunas tēmas, pēc diskusijas apmeklētāji tiek aicināti nesteigties prom. Turpat k/t K. Suns plkst. 17.00 gaidāma 2Annas programmas direktores Laimas Graždanovičas kūrēta Signes Baumanes animācijas īsfilmu retrospekcija Ķermenis un miesa. "Savos darbos Baumane spēj apvienot dažādas mākslas formas, lai izstāstītu daudzslāņainus, sarežģītus un intīmus stāstus. Mākslinieces darbi pārsteidz ar provokatīvu humoru, atklātību un sirsnību, aktualizējot tādas tēmas kā sekss, ķermenis, grūtniecība, mīlestība, laulība un depresija," - tā Graždanoviča.

Industrijas pasākumi tiek organizēti sadarbībā ar Latvijas Animācijas asociāciju. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas un visiem interesentiem.

Vairāk - www.2annas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja