Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Signes Baumanes filmai Kickstarter kampaņā savākti aptuveni 132 773 ASV dolāru

Animācijas režisore Signe Baumane 30 dienu laikā Kickstarter platformā savākusi 132 773 ASV dolāru lielu finansējumu savai jaunajai pilnmetrāžas animācijas filmai Mans laulību projekts, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Kampaņā piedalījušies 1562 atbalstītāji, liela daļa no tiem bijuši arī no Latvijas.

Vislielākais skaits atbalstītāju nāk no ASV – 845, tomēr Latvija ir otrajā vietā ar 201 atbalstītāju. Pilsētu topā līdere ir Rīga – 192 atbalstītāji -, Ņujorka otrajā vietā ar 185 atbalstītajiem. Jauno filmu atbalstījuši arī interesenti no citām valstīm, tai skaitā Kanādas, Francijas, Krievijas, Itālijas un pat Austrālijas, tomēr precīzi saskaitīt tautiešu atbalstu neesot iespējams – daudzi cilvēki ar latviskiem vārdiem un uzvārdiem nav norādījuši mītnes zemi.

Signe Baumane joko, ka atbalsta kampaņas sākumu esot izjaukusi ASV jaunā prezidenta Donalda Trampa inaugurācija, jo tajā laikā cilvēki visā pasaulē ne par ko citu neesot interesējušies. Tomēr pamazām kampaņa “uzņēmusi apgriezienus”, un vēl pēdējā naktī divi “varoņi”, kam nervi neizturējuši vērot, ka kopējā summa aug pārāk lēni, ieskaitījuši katrs pa 5000 USD. Signe smejas, ka pirms kampaņas esot svērusi 68 kg un 946 gramus, šobrīd – 63 kg un 502 g, tātad šāda nodarbošanās ir labs novājēšanas līdzeklis.

ASV, Ņujorkā dzīvojošā Latvijas režisore, māksliniece un scenāriste Signe Baumane strādā pie savas otrās pilnmetrāžas filmas Mans laulību projekts / My Love Affair With Marriage, kas atbalstīta arī Nacionālā Kino centra projektu attīstīšanas konkursā, Baumanei sadarbojoties ar Latvijas filmu studiju Lokomotīve.

Filma būs personisks stāsts, kura centrā ir autobiogrāfisks tēls – jauna sieviete Zelma, kura tic, ka mīlestība un laulība ir vissvarīgākās lietas dzīvē, tomēr vienmēr kaut kas “noiet greizi”.

Šobrīd finansējums nepieciešams filmas skaņu celiņa izveidošanai, komponista un aktieru honorāriem, skaņu ierakstu studijas īrei utt. Platformā Kickstarter nepieciešamā summa bija noteikta 124 670 USD apjomā, vēl nedēļu pirms kampaņas beigām trūka vairāk nekā puse.

Kickstarter platforma ir tā sauktā crowd-funding / pūļa finansēšanas metode – kampaņas autori aicina cilvēkus visā pasaulē atbalstīt topošo filmu, pretī solot dažādas balvas, ieskaitot iespēju tikt iemūžinātam filmas titros, ielūgumus uz pirmizrādi un ekskluzīviem seansiem; Signe Baumane piedāvāja arī savu iepriekšējo filmu kopijas, filmu oriģinālzīmējumus utt.

Kickstarter darbojas pēc principa All or Nothing - 30 dienu laikā ir jāsavāc pašu kampaņas autoru noteiktā summa, bet, ja tas nenotiek, atbalstītāji rezervēto naudu saņem atpakaļ un kampaņa mērķi nesasniedz.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja