Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Skaties spēlfilmu Piļsāta pi upis internetā!

Režisora Viestura Kairiša spēlfilmu Piļsāta pi upis (Pilsēta pie upes), kas uz ekrāniem nonāca janvārī un šogad jau kļuvusi par visvairāk apmeklēto Latvijas filmu kinoteātros, par maksu var noskatīties internetā (Vimeo On Demand), informēja Nacionālā Kino centra vecākā referente Kristīne Matīsa.

Jaunu cilvēku attiecību stāsts uz vēsturisko notikumu fona turpina veiksmīgo ceļu pie skatītājiem arī laikā, kad kinoteātri ir slēgti, tā sniedzot iespēju ikvienam arī mājas apstākļos noskatīties jaunāko latviešu pilnmetrāžas filmu.

"Sociālās distancēšanās apstākļi, kad visiem prātīgāk palikt mājās, var palīdzēt pietuvināties notikumiem, kuriem līdz šim nav atlicis laika. Filma Piļsāta pi upis ir dzīvi apliecinošs kino par sarežģītu laika posmu Latvijas vēsturē, taču filmas tēmas – kā dzīvot neparedzamos apstākļos, līdzjūtība, bailes un drosme – ir svarīgas šodien ne mazāk kā toreiz," saka filmas producents Guntis Trekteris.

Piļsāta pi upis ir attiecību stāsts uz pagājušā gadsimta 30.-40. gadu vēsturisko pārmaiņu fona. Pirmo reizi vienā Latvijas filmā ietverti daudzi un dažādi vēsturiskie notikumi, kas šajā laikā nepielūdzamā ātrumā sekoja cits citam. Galvenajās lomās – Dāvis Suharevskis, Agnese Cīrule, Gundars Āboliņš, Brigita Cmuntova, Juozas Budraitis. Viesturs Kairišs filmu veido kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu.

Filma pieejama šeit, maksas pieeja paredz piekļuvi filmai 48 stundu periodā.

Filmas treileris:

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja