Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tapis jauns Latvijas Televīzijas raidījums Kultūrdobe

Latvijas Televīzijā tapis jauns Kultūras raidījumu redakcijas veidots projekts Kultūrdobe. Jaunā raidījuma idejas autore un vadītāja ir žurnāliste Henrieta Verhoustinska. Raidījumā viņa dosies gan pie kultūras personībām, kuras sen zināmas kā aktīvi dārza darbu fani, gan pie tiem, kuri līdz šim ar dārzu bijuši uz "jūs", informēja Latvijas Televīzijas pārstāvji.

Pandēmijas laiks dārzkopību padarījis teju par dzīves nepieciešamību – tā gan nomierina prātu, gan sagādā svaigus, veselīgus produktus. Dārzamīļu, ar kuriem Henrieta Verhoustinska ir itin labās attiecībās, netrūkst nevienā mākslas jomā, turklāt katram ir sava iemīļotā dārza kultūra. Henrieta šogad pirmo reizi mēģina kaut ko iedēstīt piemājas dobēs, bet kopumā šai jomā nav pat ābečnieka līmenī. Tāpēc jaunajā raidījumā viņa dosies ciemos pie dārzkopjiem – māksliniekiem – un nebaidīsies uzdot arī šķietami muļķīgus jautājumus. Sarunas, protams, būs ne tikai par dārzu.

"Raidījuma Kultūrdobe ideja pie manis atnāca pēkšņi – mūsu ģimene iegādājās māju, un mēs sākām tur iekārtot dārziņu. Jāsaka, ka dārzniece no manis – nekāda. Es nemāku atšķirt plūmi no ābeles," ironizē idejas autore Henrieta. "Mani draugi smejas par to, ka es vadīšu dārzkopības raidījumu, bet acīmredzot ir pienācis tāds vecums, kad – kā katram latvietim – gribas ierušināties zemē un redzēt kaut ko izaugam," stāsta Henrieta. Viņa norāda, ka arī daudzi viņas draugi no mākslas pasaules ir pievērsušies dārzam un pamatoti lepojas ar to, ko audzē. Piemēram, Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis kopj peonijas, komponists Zigmars Liepiņš rūpējas par tomātiem.

Raidījums Kultūrdobe ļaus paraudzīties uz kultūras personībām un mākslas pasaules autoritātēm no negaidīta rakursa un vienlaikus skars tādas svarīgas tēmas kā ekoloģija un cilvēka iedarbība uz dabu. Vienlaikus tas būs izklaidējošs un ar humora dzirksti.

Idejas autore un vadītāja – Henrieta Verhoustinska, režisore – Gunta Gaidamaviča, producents – Artis Dobrovoļskis.

Kultūrdobe – no 4. jūlija sestdienās plkst. 18.20 LTV1 un REplay.lv. Portālā lsm.lv būs atrodams papildu saturs. Pirmajā raidījumā komanda viesosies pie Liepājas teātra aktiera Egona Dombrovska un viņa sievas, floristes un ziedu salona īpašnieces Evitas Dombrovskas.

Top komentāri

Taču
T
Bet šis ir forši. Negribas kādu lielīt. Bet, kad televīzijā bija Kristīne Želve, tad latvju kultūras dzīvē bija problēmas un diskusijas. Visnotaļ jaukās Henrietas saviesīgu sarunu uzturēšanas spējas neapšaubu. Taču, kāds tam sakars ar kultūru un mākslu? Tad tā arī vajag nosaukt raidījumu - Henrietas dārza ABC.
Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
Piekrītu - Kristēnes Želves pagalam pietrūkst! Visnotaļ jaukā Henrieta varētu ielūkoties vecajā labajā svešvārdu vārdnīcā, lai atsvaidzinātu atmiņā "kultūras" definīciju; un sev līdz MĀKSLENIEKU dārzus apstaigāt, novērtēt un kādu labu padomu sniegt pieaicinātu dārz-kopšanas [kultūras nozīme, starp citu, ir KOPT!] ekspertus no Botāniskā dārza, Bulduru dārzkopības skolas; ainavu arhitektus, u.t.t. - arī viņi pieder KULTŪRAS ļaužu saimei. Ne? Pilotraidījums no Liepājas aktiera Dombrovska un viņa dzīvesbiedres, floristes, lauku mājām - varēja būt daudz aizraujošāks un informatīvāks. Varēja par daiļo pojeņu kult-ivēšanu vairāk pastāstīt. Bet nu - kā bija, tā bija. Pievēru acis un baudīju Dombrovska burvīgo krūšu balsi... Arī labi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja