Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dienas Grāmata Londonas grāmatu tirgū saņem izcilības balvu

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB), kā arī izdevniecības Dienas Grāmata un Zvaigzne ABC otrdienas vakarā Londonas grāmatu tirgū katra savā kategorijā saņēma Starptautisko izcilības balvu 2018, aģentūru LETA informēja platformas Latvian Literature pārstāve Anete Konste.

LNB Starptautisko izcilības balvu saņēma kategorijā Gada bibliotēka, konkurējot ar bibliotēkām no Norvēģijas, Dānijas un Brazīlijas.

Dienas Grāmata balvu saņēma kategorijā Baltijas valstu pieaugušo literatūras izdevējs, konkurējot ar Zvaigzni ABC un Alma Littera no Lietuvas.

Savukārt Zvaigzne ABC, kura bija nominēta divās balvas kategorijās, tika pie titula Baltijas valsts mācību grāmatu izdevējs, konkurējot ar izdevniecību Avita Publishing no Igaunijas un Sviesa no Lietuvas.

Starptautiskajai izcilības balvai no Latvijas bija nominēts arī apgāds Liels un mazs kategorijā Baltijas valstu bērnu literatūras izdevējs.

Kā ziņots, Londonas grāmatu tirgus norisinās no 10. aprīļa līdz 12.aprīlim. Šajā gadā Baltijas rakstnieku delegāciju Londonā veido 12 atzīti rakstnieki, "kuri atspoguļo Igaunijas, Latvijas un Lietuvas augstāko sniegumu mūsdienu literatūrā". No Latvijas uz Londonu devušies autori Kārlis Vērdiņš, Luīze Pastore, Inga Ābele un Nora Ikstena.

"Londonas grāmatu tirgus kultūras programma būs viena no retajām iespējām vienkopus redzēt un dzirdēt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas rakstniekus starptautisku nozares speciālistu auditorijas priekšā diskutējam ar kolēģiem - rakstniekiem no Lielbritānijas," rakstnieku dalību grāmatu tirgū iepriekš aprakstīja Konste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja