Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dzejas slamā viesosies dzejnieks Hovards Kacs no Ņujorkas

12. martā kinoteātrī _Splendid Palace _plkst. 19.30 notiks līdz šim lielākās _Dzejas slama _sacensības, bet pēc tām notiks spoken word mākslinieka no Ņujorkas Hovarda Kaca priekšnesums, informēja pasākuma pārstāvis Kaspars Lielgalvis.

Visi Dzejas slama dalībnieki būs pieredzējuši Latvijas slameri, kuri kopš 2010. gada, kad slami aktīvi sāka notikt dažādās Rīgas vietās, tajos ir piedalījušies un vairākkārt ieguvuši gan žūriju, gan auditoriju atzinību. 12. marta slamā piedalīsies Aleksandrs Barons, Kristīne Daukšte, Freds no Daugavpils, Guntis Kursišs, Meļķe, Mix, Linda Skranda no Liepājas, Toms Treibergs un citi. Žūrijā būs pieredzējuši vērtētāji – Rihards Bargais, Inga Gaile, Artis Ostups un publika.

Pēc sacensības varēs noskatīties spoken word mākslinieka Hovarda Kaca priekšnesumu. Spoken Word ir tekstā balstīta performance, kurā notiek nepārtraukta vārdu, stāstu, skaņas, kustības un citu izteiksmes līdzekļu saspēle. Kacs dzimis un audzis Ņujorkā, kur studējis laikmetīgo deju, aktiermākslu, dziedāšanu un austrumu cīņas. Pēc studijām regulāri uzstājies ar performancēm un lekcijām ASV, Vācijā, Francijā, Itālijā, Šveicē, Izraēlā un Korejā. Kopš 1996. gada Hovardam ir divas dzīves un darba vietas – Ņujorka un Berlīne. Viņš strādā gan kā solo mākslinieks, ko redzēsim arī Rīgā, gan, sadarbībā ar dažādu disciplīnu māksliniekiem, regulāri piedalās starpdisciplināros projektos. Savā priekšnesumā Rīgā Hovards Kacs būs apvienojis visas savas kaislības  - mūzku, dzeju, kustību un aktiermākslu.

Dzejas slami Rīgā notiek regulāri – vidēji reizi mēnesī, bet retāk arī Daugavpilī un Liepājā. Slama pamatā ir enerģiska sacensība dzejnieku starpā, kur veiksmīgāko nosaka publikas balsojums un īpaši uzaicinātas žūrijas vērtējums.

Biļetes var iegādāties Bezrindas.lv. Pirmajā nedēļā līdz 15. februārim īpašs piedāvājums – pirmās 100 par īpašu cenu –  tikai 4 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja