Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ceļojums cauri laikam kim? kinolektorijā

23. februārī plkst. 19 kim? laikmetīgajā mākslas centrā notiks pirmais no kinolektorija cikla Laika mašīna seansiem, kas būs tematiska audiovizuāla programma ar piedāvājumu ceļot laikā. Katra laika mašīnas pietura tiek veltīta dažādiem ikdienas dzīves aspektiem un sabiedrības kopējām atmiņām par to, kas un kā laikam ritot mainījās, kā pārtapa ikdienā lietotie produkti, jēdzieni un pazīstamas lietas un vietas.

Programmas pamatā izmantots tikai oficiālās audiovizuālās kultūras mantojums jeb Valsts Kinofotofonodokumentu arhīva neattīrītais materiāls. Kinolektorijā izmantotas filmas ar mazu popularitātes potenciālu, tomēr nenoliedzami visaptverošu informāciju par laikmeta garu, stereotipiem un ideoloģiskām dogmām – kino žurnāliem un izglītojošām pasūtījuma filmām, kuru salikumu montāžas procesa subjektīvā skatījuma rezultātā var saukt arī par filmu filmā. Kinolektorija autore Viktorija Eksta par savu pētniecības objektu laika mašīnas seansos padarījusi tieši 1960.-1990. gadus ģeogrāfiskā Latvijas teritorijas apgabala ietvaros. Seansu pavadīs neliels komentārs sižeta un perioda kino valodas būtības tālākam izvērsumam.

Programmas autore Viktorija Eksta ir brīvmāksliniece un kino pētniece ar pieredzi arhīva kino un filmu restaurācijā, kas iegūta stažējoties Haghefilm laboratorijā Amsterdamā un Vīnes kino muzeja arhīva digitālās restaurācijas laboratorijā.

Kopumā ciklā Laika mašīna plānoti pieci seansi, no kuriem pirmais - Pietura Jaunība – risināsies 23. februārī. Tas pievērsīsies jauno cilvēku ikdienai, dzīves apstākļiem, hobijiem, satraukumiem un vēlmēm, būdams veltījums šodienas jauniešu vecākiem. Programma ilgs līdz 6. decembrim, kad to noslēgs seanss Atcelta pietura, kur uzmanība tiks pievērsta Rīgai un pilsētas vietām un to nozīmei.

Kinolektorija cikls Laika mašīna norisināsies kim? laikmetīgās mākslas centrā Maskavas ielā 12/1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja