Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Eiropas kino vakars LTV1

Sestdien, 28. decembrī, LTV1 piedāvā izsmalcināta Eiropas kino vakaru ar godalgotās dāņu režisores Susannes Bīras filmas Labākā pasaulē Latvijas televīzijas pirmizrādi un romantisko komēdiju Divas dienas Parīzē, kuras režisore un galvenās lomas atveidotāja ir talantīgā franču aktrise Žilī Delpī, informēja televīzijas pārstāve Laura Brokāne.

Eiropas kino vakaru plkst. 21.55 iesāks skandināvu kino veltīts raidījums Kinotēka, kurā tiks apkopota arī kino gada bilance Latvijā un pasaulē.

Pēc raidījuma – filma Labākā pasaulē, kas saņēmusi ASV Kinoakadēmijas un Zelta Globusa balvas kā labākā ārzemju filma, un atnesusi Eiropas kinoakadēmijas balvu režisorei Susannei Bīrai. Filmas galvenā varoņa Antona dzīve norit divās dažādās pasaulēs – viņa mājas un ģimene – sieva Marianne un abi dēli – ir klusā un mierīgā Dānijas mazpilsētā, bet ārsta darbs – kara plosīta Āfrikas reģiona bēgļu nometnē. Gan vienā, gan otrā pasaulē Antonam un viņa ģimenei jāsaskaras ar sarežģītām izvēlēm, kas skar piedošanu un atriebību...

Savukārt plkst. 0.45 kino vakaru turpinās Eiropas kino balvas un Cēzara balvas nominante Francijas un Vācijas kopražojuma komēdija Divas dienas Parīzē, kurā galveno lomu atveido tās režisore Žilī Delpī. Pagājušogad viņas režijā tapa arī filmas turpinājums Divas dienas Ņujorkā. Šarmantā franču aktrise un režisore Latvijas skatītājiem, iespējams, vislabāk pazīstama no romantiskās kino triloģijas Pirms saullēkta (1995), Pirms saulrieta (2004) un Pirms pusnakts (2014).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja