Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Es arī mīlu līgavu

Iemīlējies vīrietis līgavas māsas lomā


Zīmīgo kāzu datumu — 08.08.2008. — un latviešu tautas atdzimušo indevi attiecības nostiprināt likumīgām saitēm
respektējot, nav jābrīnās, ja filma "Es arī mīlu līgavu rullēs" uz nebēdu. Kā tas pieklājas simpātiskai, ļoti viduvējai, romantiskai komēdijai, kur neiztikt bez tuvīno kāzu fakta un grandiozās ņemšanās, kas neizbēgami nāk tai pavadā. Šoreiz ir runa ne tikai par ikdienišķām rūpēm — viesiem, tērpu, torti, rituāliem, bet daudz globālākām lietām — pašu līgavu. Tieši viņu — līgavu, savu senu draudzeni, kas beidzot satikusi sapņu vīrieti, turklāt aristokrātu ar vairākām pilīm Skotijā, uz pareizā ceļa vēlas atgriezt, tak, jau šīs filmas galvenais varonis — dīkdienīgais egoists Toms (Patriks Dempsijs).

Kur šis Toms bijis agrāk, kad tagadējā līgava, vārdā Hanna (Mišela Monegena), strap citu, respektabla Ņujorkas muzeja darbiniece, bija brīva un dabonāma? Tak, jau nebeidzamos vienas nakts sakaros, dzīves baudās un brīvā ērgļa planējumā, turpinot sava — sešas vai septiņas reizes precētā — tēva dzīvesstilu (lomā — nesen mūžībā aizgājušais Sidnijs Pollaks). Tomēr Toma acis atveras brīdī, kad Hanna, atbraucot no ilgstošā komandējuma Skotijā, paziņo par savu liktenīgo tikšanos un saderināšanos ar skotu "princi". Tomu, protams, pārņem spazmas un atskārsma par savām milzu jūtām. Hanna vismaz pagaidām ir pie veselā saprāta un i negrasās mesties savam draudziņam Tomam ap kaklu, atsaucot kāzas ar skotu aristokrātu. Tā vietā Toms tiek pie godpilnā, bet viņa gadījumā pazemojošā "līgavas māsas" statusa, ar ko līgavas parasti pagodina savas labākās draudzenes (nevis iemīlējušos vīriešus).

Tāds stāsts, kura nianses un potenciālo atrisinājumu varat ļoti skaidri nojaust, ja rēķināmies, ka acu priekšā ir Holivudas produkts ar aktuālā sekssimbola Patrika Dempsija piedalīšanos. Vai ticat, ka sekssimbols varētu palikt bešā, kā mūžīgā līgavas māsa? Nē, taču. Cits jautājums, ka TV seriālos slavu kaldinājušais amerikāņu aktieris, kas pavēlu, bet pamanāmi ir nonācis lielā ekrāna uzmanības lokā, i nemaz nemulst savā 42 gadu vecumā, ampelējoties kā infantils jauneklis. Kaut kritika, īpaši ASV, pārmet, ka Dempsijs Toma lomai vienkārši ir par vecu, tā nav taisnība — filmas līdzīgas šai reabilitē pusmūža cilvēku tiesības uz pašizpausmi un dzīvotprieku — infantilu, naivi romantisku, juceklīgi haotisku... Šo visu paleti filmas autori dāsni piešķīruši Patrika Dempsija Tomam, ļaujot pārbaudīt aktiera spējas arī ekscentriādes lauciņā. Jautājumi, kālab skaistā līgaviņa Hanna tā arī nav nojautusi savas "līgavas māsas" — Toma — juceklīgo kodolu un kur īsti meklējama saite starp Monegenas un Dempsija varoņiem, gan paliek neatbildēti. Savukārt tiem, kam patīk skaistas bildes (no Ņujorkas līdz Skotijai) un kurus valdzina kāzu rituāli, šis gana bezmiesīgais romantiskais produkts noderēs kā salda bombonga, lai aizmirstos, ja 08.08.2008. kāzu zvani nebija paredzēti jums.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja