Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Hitlers, kaput!

Kā jūtas krievu spiegs, kuru pavedina pats reiha obergrupenfīrers!

Vispār jau pietiek ar krievu "vēsturiskajai parodijfilmai" Hitlers kaput! sapulcēto personāžu sarakstu, lai būtu skaidrs, ap ko tur lieta grozās. Smalko aprindu lauvene nr.1 Ksenija Sobčaka (tā blondīnīte, kas vada Jauno vilni) kā Eva Brauna, superpopulārās ākstu trupas Comedy Club "mazākais komiķis" (krieviski šis apzīmējums - maļeņkij komik -, attiecināts uz ļoti mīlīgo un augumā tiešām sīciņo armēni Mišu Galustjanu, skan pikantāk...) partizāna Rabinoviča lomā, reperis Timatijs kā personāžs Piecdesmit Bundesšiliņi, aktrise Anna Semenoviča - radiste Zina, komiķis Jurijs Stojanovs - Bormanis, komiķis Jurijs Gaļcevs - Millers, aktieris Mihails Krilovs - Hitlers (rahītisks idiots ar potences traucējumiem, protams), dziedātāja Evelīna Bļedansa - frau Oldo, aktrise Anfisa Čehova - televīzijas reportiere un visbeidzot - patiešām brīnišķīgs dramatiskais aktieris Pāvels Derevjanko Šurenberga alias krievu spiega Šuras Osečkina lomā.

Tautu draudzība

Klāt pievienojiet režisoru lietuvieti Maru Vaisbergu, kurš skolojies ASV, tadžiku operatoru Ireku Hartoviču (kaut gan - nu, kādi gan Vaisbergs ar Hartoviču lietuvietis ar tadžiku), Krievijas televīzijas kanālu milzīgos reklāmas līdzekļus, un jums būs skaidrs, kam vajadzēja būt filmai Hitlers kaput!

Bet sanāca misēklis. Filmai par "pavasari, mīlestību un spiegu kaislībām Trešā reiha pēdējās dienās" uz vairāk nekā 400 Krievijas ekrāniem vajadzēja parādīties šī gada maijā. Neparādījās. Premjeras aizturēšanas iemeslus, piemēram, laikrakstā Komersants tulkoja kā "zināmu piesardzību attiecībā uz starptautisko reakciju Uzvaras dienas priekšvakarā". Pirmizrādes pārcelšana uz rudeni arī neiztika bez skandāla: septembra sākumā Maskavas dome izdeva rīkojumu "nekavējoties novākt visu ārējo reklāmu filmai Gitļer kaput!". Nācās pirms laika un divas nedēļas pirms pirmizrādes demontēt vairāk nekā tūkstoš milzīgo reklāmplakātu uz pilsētas ielām, kuros "nevainīgi apkampušies" padomju izlūkdienestu varoņi - smaidošie Šura Osečkins ar radisti Zinu (plakāti gan veselu mēnesi mierīgi karājās). Skaidrojums atkal tik miglains: "Maskavas pilsētas reklāmas komitejai nav nekādu pretenziju pret filmu Hitlers kaput!, tomēr no maskaviešiem saņemts ievērojams skaits sūdzību, kurās šī reklāma ar "nepiedienīgo, divdomīgo" raksturu aizskarot pilsētas iedzīvotāju jūtas un sarūgtinot ievērojamas maskaviešu daļas prieku, gaidot galvaspilsētas 861.dzimšanas dienu, ka komitejai nācās reaģēt." Tā pati komiteja sakās neesot "aizliegusi reklāmu", vienīgi "rekomendējusi filmas producentiem reklāmas patstāvīgu demontāžu" - Kafkas cienīgs formulējums (burtiski nozīmē, ka reklāmas plakātiem vajadzētu pašsadedzināties).

Tiesa par miljonu

Filmas producenti sūdz komiteju tiesā par apmēram miljonu dolāru izmaksājušās reklāmas kampaņas sagandēšanu, savukārt Pāvels Derevjanko, krievu superspiegs Šura Osečkins jeb SS štandartenfīrers Olafs Šurenbergs, kādā intervijā apgalvo, ka šī ir bijusi "visforšākā loma dzīvē, mans Šura - tas taču izspļauts Džeks Zvirbulis no Karību jūras pirātiem, tikai citos laikos un citās drānās!". Filmēšanās laikā, tiesa, izrādījās, ka viņš vēl ir arī Borats, Džeimss Bonds, pat Leonīda Gaidaja aizkustinošais Šuriks (no leģendārās filmas Žeņa, Žeņečka un katjuša - N.N.). Sprādzienbīstams puisis! Varu saderēt, ka filma liks jums smieties! Nu, kaut vai aina ar bezcerīgi Šurikā iemīlējušos Bormani ko vien ir vērta. Padomājiet, kā jūtas krievu spiegs, kuru pavedina pats reiha obergrupenfīrers! "Strādāt bija grūti, bet jautri. Ceru, kas skatītāji jutīs mūsu dzīvesprieku, jo gribējām izveidot nevis ļaunu politisko satīru, bet sirsnīgu komēdiju par jocīgiem cilvēkiem." Izklausās jau labi.

Pēdējā slepenā misija

Ja padomā, a kas tādam resgalim Šuram nekait? Iekārtojies Berlīnes glaunajā 007 štrāsē foršā vonungā un kopā ar savu kaujas draudzeni radisti Zinu visnekaunīgākajā veidā un perversās formās grauj Hitlera midzeni morāli un fiziski, tā teikt, no iekšpuses. Karam taču kaput! Un tikai fanātiķis Hitlers to nesaprot. Kamēr reiha ierindas darbinieki sen jau Hitlera ambīcijām atmetuši ar roku, audzē tomātus un zāli, citi dara visādas citādas blēņas. Tomēr Šuram Osečkinam kopā ar seksapilo krievu radisti draudzeni Zinu dzimtenes vārdā nāksies veikt vēl pašu pēdējo slepeno misiju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja