Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Klajā nācis monumentāls izdevums Latvijas kultūras vēsture

Apgāda Jumava paspārnē klajā nācis monumentāls izdevums Latvijas kultūras vēsture — visaptverošs, zinātniski akadēmisks vēstījums par kultūras mantojumu un kultūras procesiem Latvijā no gadsimtiem senas pagātnes līdz mūsdienām.

Kā informē izdevēji, vērienīgais projekts septiņu gadu garumā īstenots Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Ojāra Spārīša virsvadībā. Divdesmit divu autoru kolektīvu veido Latvijas akadēmiskā elite — mākslas zinātniece Edvarda Šmite, arhitektūras doktors Jānis Krastiņš, teātra zinātniece Silvija Radzobe, muzikoloģe Ingrīda Zemzare un daudzi citi kultūras jomas profesionāļi.

Grāmatā analizēti un sistematizēti nozīmīgi fakti par Latvijas kultūras vēsturi, tagadni un tendencēm. Izdevums definē latviskajai identitātei nozīmīgas garīgās un materiālās vērtības, iezīmē nācijas vietu kopējā civilizācijas vēsturē, kā arī mijiedarbību ar citām tautām. Tas ir saistoši uzrakstīts vēstījums 13 nodaļās par latviešu literatūru, folkloru, mitoloģiju, valodu, vēsturi, vizuālo mākslu, arhitektūru, modi, kino, teātri, mūziku un citām jomām, katrā no tām izceļot svarīgākos notikumus un izcilas personības.

Grāmatā iekļauts arī bagātīgs vizuālais materiāls — vairāk nekā 1000 fotogrāfiju un attēlu, kuru atlasē lielu darbu ieguldījusi foto redaktore Raimonda Strode, kā arī pārskatāmi veidotas hronoloģiskas notikumu tabulas.

Septiņsimt piecdesmit divu lapaspušu biezais, kvalitatīvais un izglītojošais izdevums kā vērtīgs izziņas avots noderēs gan skolēniem, gan studentiem, gan ikvienam kultūras un vēstures interesentam, uzsver apgāda Jumava pārstāvji.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja