Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvija Frankfurtes grāmatu tirgū piedalās ar pasākumu programmu un ilustrāciju izstādi

Laikā no 19. līdz 23. oktobrim platforma Latvian Literature sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) organizē Latvijas valsts dalību Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse). Tirgus laikā Frankfurtē notiks četri ar Latvijas literatūru saistīti pasākumi un arī – kāda īpaša pārsteiguma ballīte, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

Šogad Latvijas stends Frankfurtē būs lielāks nekā pagājušajā gadā, un tas joprojām būs ieturēts Latvijas literatūras eksporta kampaņas #iamintrovert noskaņās. Stenda dizains līdzīgi kā šī gada Londonas un pagājušā gada Frankfurtes grāmatu tirgū atgādina introverto rakstnieku pāra I. un I. dzīvokli, kurā visu viņu iedzīvi, sākot ar grāmatu plauktiem un beidzot ar suni, zīmējis mākslinieks Reinis Pētersons. 20. oktobrī plkst. 17.00 šajā dzīvoklī notiks par godu introvertajam rakstniekam I. organizēta pārsteiguma ballīte, uz kuru viņš pats visdrīzāk gan neieradīšoties. Latvijai Frankfurtē gaidāma arī plaša kultūras programma, kas saistāma ar gatavošanos Frankfurtes grāmatu tirgus goda viesu valsts statusam pēc vairākiem gadiem.

"Frankfurtes tirgus vadība – tirgus direktors Jirgens Boss (Jurgen Boos) un viesu valsts programmas vadītāja Simona Būlere (Simone Bühler) – jau jūnijā viesojās Latvijā, lai iepazītos ar potenciālo kultūras piedāvājumu, Latvijai kļūstot par Frankfurtes grāmatu tirgus goda viesu valsti. Ar viņiem paredzēta tikšanās arī grāmatu tirgus laikā, lai turpinātu sarunas un vēlreiz apliecinātu Latvijas gatavību un vēlmi būt viesu valsts statusā Frankfurtes grāmatu tirgū," pastāstīja platformas Latvian Literature vadītāja Inga Bodnarjuka-Mrazauskas.

Frankfurtē tirgus laikā norisināsies vairāki tirgus apmeklētājiem un arī plašākai publikai pieejami pasākumi. 19. oktobrī plkst. 10.30 rakstniece un ilustratore Anete Melece piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgus bērnu grāmatu konferencē Kā radīt citādas grāmatas? Meleces grāmata Kiosks pēdējo gadu laikā tulkota vairāk nekā 20 pasaules valodās, kā arī uzvesta teātrī un operā. Visu tirgus laiku – no 19. līdz 23. oktobrim – 4. halles 4 stendā nr. D59 būs apskatāma Latvijas ilustratoru un autoru izstāde Zirgs (The Horse).

19. oktobra vakarā Frankfurtes restorānā Walden plkst. 19.00 notiks Vēlais šovs ar Latvijas rakstniekiem, kur uzstāsies četri Latvijas autori – Jānis Joņevs, Krišjānis Zeļģis, Andris Kuprišs, Arvis Viguls – , kuru grāmatas ir iznākušas Vācijā. Komiksu žurnāla kuš! pārstāve, ilustratore Zane Zlemeša piedalīsies komiksu un zīnu festivālā Cozi, kas norisināsies Frankfurtē laikā no 21. līdz 23. oktobrim.

Latviju Frankfurtes grāmatu tirgū šogad pārstāvēs Jāņa Rozes apgāds SIA, Pētergailis SIA, Liels un mazs SIA, Madris SIA, Aminori SIA, Baltais valis SIA, Jāņa sēta SIA un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija. Šogad Latvijas stends būs 72 m2 liels, kas ir par 24 m2 vairāk nekā pagājušajā gadā. 32 m2 tirgus platības atvēlēts izstādei The Horse, kas būs izvietota atsevišķā stendā. Latvijas dalību ar nacionālo stendu (4. halle, stends nr. B2) Frankfurtes grāmatu tirgū organizē LIAA sadarbībā ar platformu Latvian Literature.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja