Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nepalaid garām!

Tokija!/Tokyo!

3.III plkst.18 Cinamon; 4.III plkst.17.30 K.Suns

FFF programmas nagla ir ekstravagantais filmu triptihs, kurā apvienoti franču kulta režisoru Mišela Gondrī, Leo Karaksa un Bonga Džunhu darbi. Šokējošāko no filmiņām Sūds veidojis kādreizējais franču kino brīnumbērns Leo Karakss, kurš izspēlē spēcīgu trumpi — aktieri Denisu Lavānu, to pašu, kurš savulaik nospēlējis galvenās lomas Karaksa filmās Mīlētāji no Jaunā tilta, Sliktās asinis u.c. Šoreiz aktierim ir "sūda", smirdoša monstra loma, kurš tiranizē Tokijas iedzīvotājus un kļūst par mediju zvaigzni. Spoža ironija par mūsu apsēstību ar apokaliptiskām un sliktām ziņām.

Mišela Gondrī filmiņa Interjera dizains uz Sūda fona ir teju tikla daina — ir sirreāls stāsts par jaunu pāri, kurš pārceļas uz Tokiju. Puisim mērķis ir skaidrs — kļūt par kinorežisoru, taču meitene ļaujas plūsmai un pakāpeniski zaudē vadību pār pašas dzīvi. Trešā filma — Bonga Džunhu Drebošā Tokija stāsta par vientuļnieku, kuram zemestrīce un viņa dzīvoklī paģībusī picas piegādātāja liek mainīt attieksmi pret dzīvi.

***

Festivālā tiks svinēta arī fantastikas klasikas — Ridlija Skota filmas Svešie/Alien — trīsdesmitgade (7.III plkst.20 K.Suns). Festivāls tiks atklāts ar Arsenāla publikas iecienītā kanādiešu režisora Gaja Medina kārtējo izrēķināšanos ar paša "smago bērnību" — filmu Brand Upon the Brain! (27.II plkst.18, 5.III plkst.18). Kinovēstures cienītāji ar 1961.gadā tapušo krievu filmu Vakari ciematā pie Dikaņkas var svinēt ne tikai fantāzijas svētkus, bet arī rakstnieka Nikolaja Gogoļa 200.dzimšanas dienu. Šī filma noslēgs festivālu (7.III 17.30 K.Suns).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja