Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pirmizrādīs animācijas filmu "Māsa un brālis"

13.decembrī plkst. 13 pirmizrādi piedzīvos režisores Rozes Stiebras veidotā animācijas filma "Māsa un brālis". Filmas pamatā ir Ineses Zanderes un Jura Petraškeviča bilžu pasaka par diviem bērniem, kas sapnī dodas tālā ceļojumā, cenšoties sasniegt vietu, pēc kuras ilgojas. Rozes Stiebras un mākslinieka Jura Petraškeviča filmā pasaka ieguvusi patstāvīgu dzīvi, jaunus tēlus un Gunāra Kalniņa mūziku. Filma izdota arī DVD. Daļa pasākumā iegūto līdzekļu tiks ziedoti projektam "Mazās sirsniņas".

Izdevniecība sagatavojusi diskam arī "māsiņu" – grāmatiņu ar Ineses Zanderes 12 dzejoļu ciklu "Dzejoļi māsai un brālim". Tajā dzejoļus ilustrē Jura Petraškeviča zīmējumi, bet kadri no filmas veido savu, komiksam līdzīgu stāstu. Kinoteātra "Rīga" Jaunajā zālē visi šie bērniem veltītie darbi satiksies labdarības pasākumā. Programmā būs iepazīšanās ar filmas un grāmatas autoriem un atbalstītājiem, jaunās filmas noskatīšanās, dzejoļus bērniem lasīs Inese Zandere, dziedās Doma kora skolas meiteņu kora grupa. Būs iespēja noskatīties arī klasisko AFS "Dauka" animācijas lielfilmu "Kaķīša dzirnavas". Daļa ienākumu gan par pasākuma biļetēm, gan par DVD un grāmatām, ko varēs iegādāties “liels un mazs” un "Daukas" grāmatu galdā, tiks nodoti labdarības projektam "Mazās sirsniņas", kas palīdz veseļoties un mācīties bērniem, kuriem slimība liegusi kustību prieku.

Filmas "Māsa un brālis" un "Kaķīša dzirnavas" varēs noskatīties arī svētdien, 14. decembrī plkst. 15.

Filma tapusi, studijai "Dauka" piedaloties izdevniecības "liels un mazs" un "Swedbank" kopīgajā bērnu kultūras attīstības projektā "Mazais būs liels". Projekts vieno domubiedrus, kuri strādā bērnu labā, veicinot daudzveidīgu oriģināldarbu tapšanu latviešu bērnu literatūrā, mākslā, animācijā, mūzikā un citās nozarēs.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja