Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā notiek ceturtā starptautiskā atdzejas darbnīca

No 9. līdz 15. septembrim Rīgā norisināsies jau ceturtā atdzejas darbnīca, kurā šogad piedalās septiņi dzejnieki no Latvijas, Sīrijas, Horvātijas, Lielbritānijas, Beļģijas un Polijas, informēja darbnīcas organizatori literatūras eksporta platforma Latvian Literature.

Latviju darbnīcā pārstāvēs Ingmāra Balode un Oskars Orlovs (Raibīs / Spotty), kuri  strādās pie atdzejojumu tapšanas kopā ar Holudu Šarafu (Kholoud Charaf) no Sīrijas, Goranu Čolakhodžiču (Goran Colakhodzic) no Horvātijas, Elanu Grīgu Mjūzu (Elan Grug Muse) no Lielbritānijas, Ksajvē Rūlensu (Xavier Roelen) no Beļģijas un Tomašu Baku (Tomasz Bak) no Polijas. Darbnīcas moderatora pienākumus pildīs Skotijā dzīvojošais ASV dzejnieks, tulkotājs un kritiķis – Raeins van Vinkls (Ryan van Winkle).

Darbnīcas laikā dzejnieki atdzejos viens otra darbus, fiziski atrodoties vienā telpā, kas ļauj operatīvi atrisināt tulkošanas procesā radušos jautājumus un neskaidrības. “Šī gada darbnīca ir īpaša ar to, ka tajā piedalās dzejnieki no tik daudzām valstīm, radot jaunus dzejas tulkojumus sīriešu, horvātu, velsiešu, beļģu, poļu, latviešu un latgaliešu valodās. Iepriekšējās trijās darbnīcās satikās dzejnieki no Latvijas un Lielbritānijas, kas tika īpaši vērsts uz to, lai mēs iegūtu jaunus atdzejojumus angļu valodā dalībai Londonas grāmatu tirgū. Šogad mēs skatāmies jau plašākā diapazonā,” pastāstīja platformas Latvian Literature grantu un tulkotāju programmas koordinatore Juta Pīrāga.

Darbnīcas ietvaros dzejnieki arī tiksies ar Latvijas Rakstnieku savienības veidotās kultūrizglītības programmas rakstnieku profesionālās meistarības celšanai  – Literārā akadēmija – dalībniekiem, kā arī viesosies Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē, lai iepazīstinātu svešvalodu studentus ar savu darbu un mudinātu arī viņus nākotnē pievērsties literārajai tulkošanai.

Rezultātu dzejnieku nedēļas laikā paveiktajam varēs redzēt un dzirdēt 14. septembrī plkst. 17 mākslas centrā Noass (AB dambis 2), kur norisināsies jau ikgadējie lasījumi Dzeja un @dzeja.

Atdzejas darbnīcu organizē literatūras eksporta platforma Latvian Literature sadarbībā ar starptautisko organizāciju Literature Across Frontiers un finansiāli atbalsta Eiropas Komisija un Latvijas Kultūras ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja