Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas Kinostudija atsāk aktīvu darbību

Rīgas Kinostudija līdz vasaras beigām plāno pabeigt savu jaunāko projektu - dokumentālo filmu "Padoties aizliegts", kas uz lielajiem ekrāniem būs skatāma no septembra vidus, informē kinostudijas pārstāve Līga Bizune. Filma ir par Latvijas svarcēlāju un bokseru Ritenieku ģimeni. Šis ir pirmais patstāvīgais Rīgas Kinostudijas projekts pēc ilgāka pārtraukuma, uzsver L.

Bizune.Filmu "Padoties aizliegts" veido jaunais kinorežisors Dzintars Dreibergs. Viņa Baltijas filmu un mediju skolas maģistra darba - mākslas īsfilmas "Meitene dejo" -, pirmizrāde notika jūlija vidū. Filma novērtēta ar augstāko atzīmi. Dz.Dreibergs pazīstams arī kā dokumentālās filmas "Dushechka", kas iekļuva nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" laureātu vidū nominācijā "Labākā studentu filma", veidotājs."Padoties aizliegts" producente un scenāriste ir Elvita Ruka, kuras filmogrāfijā ietilpst Latvijas kino nozarē pazīstamas filmas -  "Tārps", "Blondie stāsti", "Sekotāji", "Čečenija savām acīm", "Vienkārši pops" u.c. Pēdējos gados Rīgas Kinostudijai bijusi virkne gan pašmāju, gan ārvalstu kino ražošanas kopprojektu, tā ir devusi iespēju izmantot telpas un studijas tehniku spēlfilmu un dokumentālo filmu uzņemšanai dažādām citām studijām un arī kino nozares topošajiem profesionāļiem. Visbeidzot kinostudija ir nākusi klajā ar savu patstāvīgu projektu - filmu "Padoties aizliegts". Šobrīd kinostudijā vienlaikus notiek darbs pie vairākām filmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anotācija

"Padoties aizliegts" ir dramatisks stāsts vairāk nekā 20 gadu garumā par tēvu Aivaru Ritenieku, kurš apņēmies izaudzināt dēlus - olimpiešus, un šai ceļā viņam jāizcīna gana daudz cīņu - ar sporta korupciju, birokrātiju, skauģiem un nelabvēļiem, pagātnes rēgiem un pašam ar sevi. Viņš ir cīnītājs, kas stājas pretī apstākļiem un nenodod savus principus ne par kādu cenu. Pret viņu ir gan boksa federācija, kas dēliem Arnim un Raitim liedz piedalīties Olimpiskajās spēlēs, gan citi sporta klubi, gan dažkārt arī paša dēli, kas pusaudžu gados par spīti tēvam, kurš vēlējies izaudzināt profesionālus svarcēlājus, nolemj dot priekšroku boksam.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja