Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šovakar Raiņa zīmē tiks atklātas Dzejas dienas 2014

Savlaicīgi gatavojoties Raiņa 150. dzimšanas dienai, šī gada festivāls Dzejas dienas 2014 tiks atklāts ar virkni dzejniekam kā personībai un viņa daiļradei veltītu pasākumu, informēja festivāla pārstāve Laura Leimane.

Festivāls oficiāli sāksies ar Poētisko velobraucienu, kas 4. septembrī plkst. 19.30 uzsāks ceļu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas cauri Vecrīgai uz Rīga 2014 kultūras vasarnīcu Esplanādē. Velobrauciens ir iespēja ikvienam piedalīties Dzejas dienu atklāšanā, apģērbā vai ar aksesuāru palīdzību akcentējot Raiņa personību un kopā ar visiem dodoties velobraucienā simboliski savienojot Latvijas literatūrai nozīmīgus pilsētas punktus. Brauciena dzinējspēks un kodols būs Latvijas Mākslas akadēmijas un citu kultūras augstskolu studenti. Dalībniekiem nepieciešams vien savs velosipēds, ķivere - drošībai, labs noskaņojums un savs brīvi izvēlēts individuālais Rainiskais kods.

Pulcējot vienkopus poētiskā velobrauciena dalībniekus, dzejniekus un interesentus, Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanāde 4. septembrī plkst. 20 norisināsies Raiņa dzejas lasījumi. Sev tuvākos Raiņa dzejoļus, lugu un runu fragmentus lasīs gan dzejnieki, gan tie, kas vēl mācās. Lasījumus vietām pārtrauks dzejnieka un mūziķa Pētera Dragūna dziesmas ar Raiņa vārdiem. Visu kopā turēs dzejnieks Kārlis Vērdiņš.

Esplanādē īsi pirms Raiņa dzejas lasījumiem tiks atklāts arī Dzejas pasts - iespēja draugam, kaimiņam, kolēģim, skolas biedram - ikvienam, kam vēlies, izveidot un nosūtīt Dzejas dienu kartīti, izvēloties sev tuvāko dzejas citātu, kuru būs iespēja stencila tehnikā "uzlikt" uz Dzejas dienu 2014 kartiņas un norādot adresātu un adresi, iemest īpašajā pastkastē. Par Dzejas kartiņas nonākšanu pie adresāta rūpēsies Latvijas pasts. Dzejas pasts būs pieejams Rīga 2014 vasarnīcā 4., 11. un 15. septembra vakaros Dzejas dienu pasākumu laikā.

Ar pilnu festivāla Dzejas dienas 2014 programmu iespējams iepazīties www.dzejasdienas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja