Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Top filma par videospēļu industrijas radītāju

Di Kaprio atkal tēlos reālu personu


Holivudas zvaigzne Leondardo di Kaprio, kurš pēdējā laikā kļuvis slavens arī ar savām vides aizsardzības aktivitātēm, tēlos galveno lomu filmā Atari, kurā tiks atspoguļota videospēļu industrijas radītāja Nolana Bušnela dzīve. Turklāt di Kaprio būšot arī šīs filmas producents, ziņo Reuters.

Inženierzinātnes students, pužļu mīļotājs un video spēļu cienītājs Bušnels septiņdesmito gadu sākumā pameta rūpalu darbnīcā, kur laboja salauztus biljarda galdus, lai izveidotu uzņēmumu Atari corp., kurā viņš sāka veidot videospēles. Pats pirmais viņa veikums bija necila izskata spēle Pong, kas tomēr ieinteresēja neskaitāmus bērnus visās Amerikas Savienotajās Valstīs, ievilinot tos spēļu zālēs, un tās pārdošanas apgrozījums sasniedza vairākus miljonus ASV dolāru. Pēc dažiem veiksmīgiem gadiem spēļu biznesā Bušnels savu kompāniju pārdeva uzņēmumam Warner Communications, nopelnot 28 miljonus dolāru.

Bušnels ir tikai viens no reāli dzīvojošajiem cilvēkiem, kura dzīvesstāstā di Kaprio radis iedvesmu pārcelt to uz ekrāna. Trīs reizes Oskaram nominētais aktieris līdz šim jau atveidojis tādus vēsturē iegājušus personāžus kā rakstnieku Tobiasu Volfu (This Boys Life/ Šī puiša dzīve), dzejniekus Džimu Kerolu (The Basketball Diaries/ Basketbola dienasgrāmatas) un Arturu Rembo (Total Eclipse/ Pilns saules aptumsums), veiksmīgo krāpnieku Frangu Abagneilu (Catch Me If You Can/ Notver mani, ja vari) un apsēsto aviatoru un filmu producentu Hovardu Hjūzu (The Aviator/ Aviators). Tāpat di Kaprio piedalījies filmu par Volsstrītas blēdi Džordanu Belfortu un Džeimsa Bonda radītāju Janu Flemingu radīšanā. Turklāt nākamgad uz ekrāniem iznāks filma par ASV prezidentu Teodoru Rūzveltu, un arī viņu attēlos di Kaprio.

Pagaidām vēl nav precizēts, kad īsti filma par videospēļu korporāciju Atari varētu iznākt uz ekrāniem, jo tikai pagājušajā nedēļā kompānija Paramount Picture no rakstniekiem Braiena Hekera un Krega Šērmana nopirka tās scenāriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja