Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

X-cilvēki: sākums. Vilknadzis

Iespējams, aiz pārcilvēciskā piepūlē un sāpēs savilktās grimases (skat.attēlu) atpazīsiet inteliģentā austrāliešu aktiera Hjū Džekmena cilvēciskos vaibstus. Tā paša, kurš pirms pāris mēnešiem pārsteidza kā virtuozs Amerikas Kinoakadēmijas Oskaru ceremonijas vadītājs - labs dziedātājs, veikls dejotājs, kas ar aktiera 1,93 cm nebūt nav viegli paveicams uzdevums, un asprātīgs šovmenis. Džekmens kļuva par pirmo austrāliešu aktieri, kam tika uzticēta kino industrijai tik būtiskā šova vadītāja gods, turklāt gada sākumā viņš parādījās galvenajā lomā ambiciozākajā savas dzimtenes filmā Austrālija.

Protams, filma X-cilvēki: sākums. Vilknadzis, kas pasaules pirmizrādi piedzīvo šodien, ir pavisam cits stāsts - specefektiem blīvi piepildīta ceturtā "sērija" Holivudas franšīzē par pārcilvēkiem - ar īpašām spējām apveltītiem mutantiem, kurus, kā jau tas klājas cilvēku sabiedrībai, tā pamanās vajāt un izmantot savtīgiem nolūkiem. Kad pirms deviņiem gadiem klajā nāca pirmā no X-cilvēku filmām, Džekmens bija viens no grupas - jaunienācējs Amerikā, kas harmoniski iekļāvās režisora Braiena Zingera servējumā. Filmai bija labi komercpanākumi, un tā kļuva par pārliecinošu startu arī austrālieša Džekmena Holivudas karjerai. To Džekmens ir turpinājis sekmīgi, kaut viņa gada sākumā intervijā Dienai teiktajā skanēja skumja ironija: protams, lomas Holivudas blokbāsteros nomāc citus Džekmena darbus, aktiera vārdiem runājot, - "labās, mazās filmās, ko diemžēl neviens negrib skatīties". Kopš Džekmena došanās iekarot Ameriku viņš sevi ir pierādījis gan globalizētajai auditorijai domātajos servējumos kā X-cilvēki, gan patiesi interesantās filmās (teiksim, Skandāls, Strūklaka, Prestižs). Par Džekmena statusa maiņu šo deviņu gadu laikā liecina arī X-cilvēki: sākums. Vilknadzis, kur viņš vairs nav viens no daudzajiem, bet pats galvenais "mutants".

Par ko stāsts? Par Vilknadzi, kurš būtu klusi dzīvojis Kanādas mežos kopā ar mīļoto, ja vien slepena projekta īstenotājiem nebūtu ievajadzējis viņa ķermeni - medicīniskam eksperimentam. Negrasos apgalvot, ka jaunā filma ar Džekmena solo piedāvās īpašas vērtības, ja par tādām neuzskata profesionālismu un specefektu rafinētību. Taču globālais bizness vilina gan pēc "mazām, labām" filmām skumstošo Džekmenu, gan filmas Vilknadzis režisoru Gevinu Hudu. Šim talantam no Dienvidāfrikas ceļu uz Holivudu pavēra Oskars par labāko ārzemju filmu, to ieguva viņa 2005.gada darbs Tsotsi. Lūk, kur satiekas starptautiski talanti - Holivudas pasakā ar multimiljonu budžetu! Viens gan - filma negrēko ar bezgaumību, turklāt Vilknadža veidolā var atpazīt arī simpātiskā austrālieša Džekmena cilvēcisko būtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja