Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mākslai vajag telpu Vasaras mājā atklās Kristas Dzudzilo izstādi

Ceturtdien, 20. augustā, fonda _Mākslai vajag telpu _Vasaras mājā atklās mākslinieces Kristas Dzudzilo izstādi. Tajā būs skatāms videodarbs Skaidrība, informēja fonda pārstāve Ieva Nagliņa.

Videodarbu Skaidrība māksliniece traktē kā iespējamo sarunas sākumu ar Džemmu Skulmi, atklājot savu personisko pozīciju attiecībā pret mākslu un patiesību. Džemma Skulme ir Vasaras mājas izstāžu cikla galvenais vadmotīvs, atzīmējot mākslinieces 90 gadu jubileju.

Krista Dzudzilo (1989) ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozarē un šovasar aizstāvējusi maģistra darbu Vizuālās komunikācijas apakšnozarē. Izstādēs māksliniece piedalās kopš 2007. gada. Aizvadījusi vairākas personālizstādes; divas no tām tandēmā ar dzīvesbiedru, scenogrāfu Reini Dzudzilo. Pēdējā no tām – Viena skatītāja apmeklējums – bija skatāma LNMM izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā šī gada pavasarī. Tandēmā ar Reini viņa strādā arī kā kostīmu māksliniece teātrī un operā. Bijusi nominēta Spēlmaņu nakts balvai par tērpiem izrādei Vasarnieki (2014) Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Ceturtdien, 13. augustā, plkst. 18 notiks mākslinieka Raita Hroloviča autorvakars, bet viņa izstāde - instalāciju, kas rada simbolisku tiltu starp skatītāju un dabas procesiem, būs apskatāma līdz 19. augustam. Savukārt sestdienās laikā no plkst. 11 līdz 14 sadarbībā ar Bikibuks un bērnu kultūras prjektu Garā Pupa notiek radošās darbnīcas bērniem, kurās viņi var veidot savu īpašo grāmatiņu un zīmēt ilustrācijas, kā arī stādīt garo pupu. Visu pasākumu apmeklēšana ir bez maksas.

Vasaras māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. Vasaras mājas izstāžu kuratore ir Elīna Sproģe, tās grafisko dizainu veidojis Ģirts Reiniks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja