Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Roja Lab eksperimentālā jaunrades darbnīca pulcēs māksliniekus no visas pasaules

No 9. līdz 23. jūlijam Rojā norisināsies starptautiskā mākslas rezidence un starpdisciplinārā mākslas laboratorija Roja Lab. Tā sāksies ar izstādes atklāšanu Rojas izstāžu un radošo darbnīcu centrā, informē kurators Māris Grosbahs.

Divu nedēļu ilgajā mākslinieku rezidencē Roja Lab mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Amerikas, Gruzijas, Kanādas un Japānas dalīsies pieredzē un ļausies mākslas eksperimentiem, no kuriem veiksmīgākie nākotnē varētu papildināt Rojas pilsētvidi. Šogad uz mākslas laboratoriju bija pieteikušies vairāk kā 70 kandidāti no Eiropas, Āzijas, Amerikas un Austrālijas. Izvēlēti tika astotoņi: instalāciju un keramikas mākslinieks Braiens Benfers, jauno mediju mākslinieks Džimijs Alens, keramikas meistare Joši Sugito, tēlnieks Vasīlijs Macharadze, skaņu mākslinieks Juhans Vihterpals, performanču māksliniece Kristīne Orava, grafiķe Zanda Puče un fotogrāfs Gints Mālderis.

Mākslinieki uz radošajām darbnīcām Rojā pulcējas jau 20 gadus, un, pateicoties tam, pilsēta ir iemantojusi unikālu pilsētvides mākslas kolekciju, jo katrs pasākums bagātina apkārtni ar jauniem mākslas darbiem. Līdz šim radošajās darbnīcās Rojā pabijuši vairāk nekā 100 mākslinieku no dažādām valstīm (ASV, Lielbritānijas, Šveices, Krievijas, Igaunijas, Vācijas, Zviedrijas, Čīles, Polijas, Francijas, Kanādas, Izraēlas, Lietuvas un Latvijas), strādājot dažādās mākslas disciplīnās un tehnikās.

Roja Lab ir Mākslas grupas Roku un kuratora Māra Grosbaha organizēts multidisciplinārs projekts, kura vadmotīvs ir eksperimentāla attieksme pret idejām, mākslu un telpu, radot konceptuālus mākslas darbus, vidi un telpu. Laboratorija noslēgsies 23. jūlijā ar mākslas darbu izstādi un performancēm Rojas pilsētā. 

Vairāk par pasākumu šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja