Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Siguldas devonā skatāma Alekseja Naumova izstāde Pasaules ainavas

Sestdien, 4. jūlijā, plkst. 13 kultūras centrā Siguldas devons tiks atklāta ainavista Alekseja Naumova darbu izstāde Pasaules ainavas, informēja izstādes rīkotāji.

Izstādē būs apskatāmi vairāki iepriekš neeksponēti darbi, kā arī darbi no Alekseja Naumova radošās darbības pirmsākumiem, kuri būs izstādīti pirmo reizi. Būs apskatāmas gleznas, kuras tapušas Gruzijā jau 80. gados, kā arī vēlāki darbi no Itālijas un Francijas, kas tapuši laikā, kad iespēja izbraukt no valsts jaunu ainavu meklējumos bija ierobežota.

Savā ziņā izstādes apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi mākslinieka rokraksta attīstībai gadu laikā. Tie būs lielāki un mazāki darbi, kas aizvedīs krāšņā ceļojumā apkārt pasaulei.

Mākslinieks visu glezno uz vietas dabā, un darbi tiek vai nu pabeigti tur un tajā dienā, vai netiek pabeigti nemaz. Aleksejs pats saka: "Svarīgi ir būt tur, gleznot uz vietas to, kas notiek. Putni lido, uznāk lietus, pieskrien bērni un ieliek rokas krāsā, un pēc tam pieliek pie krekla – tā ir daļa no procesa. Reizēm tas traucē, reizēm tas darbu papildina, bet tā ir neatņemama daļa no šī procesa. Savos darbos izlieku savas izjūtas, var teikt arī, ka savās sajūtās ietērpju redzamo."

Aleksejs Naumovs savos darbos attēlo gan Latvijas, gan visas pasaules ainavas. Aleksejs Naumovs dzimis 1955. gadā, absolvējis Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļu profesora Induļa Zariņa vadībā un radošo aspirantūru profesora Eduarda Kalniņa meistardarbnīcā. Bijis Francijas valdības stipendiāts (Université Paris I Sorbonne – Arts Plastiques, Cinéma et Sciences de l’Art, École nationale supérieure des beaux-arts de Paris), studējot glezniecību Parīzē. Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, rektors (2007–2017). Aktīvs Latvijas kultūras darbinieks, daudzu žūrijas komisiju loceklis, bijis Latvijas Republikas Kultūras vēstnieks Francijā un viesprofesors vairākās Eiropas mākslas augstskolās. Bijis iniciators, vadītājs, apmaiņas programmu un izstāžu kurators dažādos sadarbības projektos mākslā Itālijā, Francijā, Japānā, Vācijā, Austrijā, Nīderlandē, Spānijā, Grieķijā, Krievijā, ASV un citviet.

Izstāde kultūras centra Siguldas devons Silvas zālē būs skatāma līdz 2. augustam, no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10 līdz 18 un nedēļas nogalē no plkst. 11 līdz 16; 5. jūlijā izstāde apmeklētājiem nebūs pieejama.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja