Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zuzeum norisināsies tradicionālais mākslas tirgus Zandele vol. 3

Tuvojoties 2023. gada izskaņai, no 14. līdz 30. decembrim mākslas centrs Zuzeum jau trešo gadu aicina piedzīvot Latvijas modernās un laikmetīgās mākslas notikumu Zandele.

Šis gads iezīmē jaunu posmu, jo Zuzeum Zandele atver durvis Rīgas rosīgajām mākslas galerijām un plaukstošajai neatkarīgo mākslinieku kopienai. Mākslas centrs Zuzeum piedzīvos aizraujošas pārmaiņas, kļūstot par satikšanās vietu māksliniekiem, jomas profesionāļiem, mākslas entuziastiem un zinātkārajiem. Divu nedēļu garumā aicinām apmeklēt daudzveidīgo tikšanās vietu, kur ikviens gūs neaizmirstamu pieredzi!

Mākslas tirgus galvenais mērķis ir mākslas un sabiedrības satuvināšana. Zandele aicina ikvienu apmeklētāju doties savā mākslas kolekcionēšanas piedzīvojumā, šogad piedāvājot ne tikai aplūkot un iegādāties mākslas darbus, bet arī iespēju klātienē satikties ar māksliniekiem un galeriju pārstāvjiem.

Zandeles laikā Zuzeum izstāžu zāles piedzīvos pārvērtības, kļūstot par dinamisku platformu galerijām, individuāliem māksliniekiem un citiem dalībniekiem.

Mākslas tirgus vizuālo identitāti izstrādā Zuzeum komanda, bet tirgus iekārtošanā Zuzeum turpina sadarbību ar arhitektiem no studijas SIJA. Kā norāda arhitekti: "Mākslas tirgus Zandele arhitektūrā ilgtspējība ieņem centrālo vietu, un tai par pamatu ņemti otrreiz izmantoti materiāli, kuriem tiek dota iespēja pārdzimt jaunā veidolā. Esam vēlējušies izveidot iekārtojumu, kas rotaļājas gan ar krāsu akcentiem, gan galeriju izkārtojumu, radot dzīvīgāku telpisko pieredzi."

Mākslas tirgus norisi papildinās dinamiska publiskā programma. Aicinām piedalīties izzinošās sarunās kopā ar māksliniekiem un jomas profesionāļiem, iesaistīties pārdomu rosinošās diskusijās un pieredzēt radošuma pilnas aktivitātes bērniem. Gaidīsim Zandelē, kur ikviens var paplašināt redzesloku un iepazīt Latvijas laikmetīgās mākslas daudzveidību!

Zandele vol. 3 dalībnieku saraksts:

427, Ādams Tills, Anita Arbidāne, Ansis Starks, Arnis Balčus, ASNI, DOM galerija, ISSP Galerija, Izsoļu nams/galerija Jēkabs, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, LOOK!, Mark Sun Roz, Maxim Boxer Gallery, Mākslas vēstniecība, Pjotrs Kirjuša, POST, Roberts Rūrāns, SUBFRAME, TUR_telpa, Gints Virgilijs Tilks, VV Foundation, Zuzānu kolekcija.

 

Biļetes cena - EUR 5 (atkārtota ieeja, uzrādot pirmreizējo ieejas kuponu - bez maksas), studentiem un pensionāriem - EUR 2.50, bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem ieeja bez maksas. Biļetes var iegādāties tiešsaistē zuzeum.com vai mākslas centra biļešu kasē.

Vairāk informācijas  zuzeum.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja