Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Aicina pieteikties īslaicīgās arhitektūras un pilsētvides dizaina vasaras skolai FestivaL’and 5.0

Latvijas Mākslas akadēmija izsludina pieteikšanos dalībai starptautiskajā īslaicīgās arhitektūras un pilsētvides dizaina vasaras skolā FestivaL’and 5.0 Valmierā.

Vasaras skola 2024. gadā notiks no 22. jūlija līdz 3. augustam. Pieteikšanās termiņš – 26. maijs. Vietu skaits ir ierobežots. Pieteikties aicināti studenti un profesionālo vidusskolu pēdējo klašu skolēni no Latvijas. Piesakoties, jāaizpilda PIETEIKUMS, jāiesniedz CV, motivācijas vēstule un pēdējā sava radošā darba vai projekta fotogrāfija vai digitāls attēls. Vasaras skolas organizatori par rezultātiem informēs e-pastā līdz 3. jūnijam. Noslēgumā dalībnieki saņems sertifikātu kā apliecinājumu par dalību un 6 ECTS kredītpunktu saņemšanu.

Dalībnieku atlase notiek konkursa kārtībā, izvērtējot motivāciju un radošo darbību. Pieteikties aicināti gan humanitāro, gan inženiertehnisko zinātņu bakalaura un maģistra līmeņa studenti no tādām studiju jomām kā arhitektūra un pilsētplānošana, telpiskās attīstības plānošana, būvniecība, māksla un dizains, audiovizuālās mākslas. Aicināti pieteikties arī profesionālo vidējo izglītības iestāžu pēdējo klašu skolēni. Minimālais dalībnieku vecums – 18 gadi. Nepieciešamas labas angļu valodas prasmes.

Vasaras skolas laikā dalībnieki iegūs jaunas zināšanas, prasmes un pieredzi arhitektūras un dizaina radīšanas procesā sākot no izpētes, ideju izstrādes, tektoniskiem eksperimentiem līdz pat būvniecībai 1:1 mērogā pilsētvidē kļūstot par daļu no teātra festivāla ikgadējā notikuma Valmierā.

Vasaras skolas pasniedzēju vadošo pasniedzēju sastāvu veido arhitektūras, dizaina un mākslas jomu profesionāļi ar pieredzi gan praksē, gan pedagoģijā – lektore, arhitektūras būvtehnoloģiju un materiālu eksperte Krista Zvirgzda (Lielbritānija), arhitekts un dizaineris Jonas Nordgrēns/Jonas Nordgren (Dānija), arhitekts Māris Bārdiņš (Latvija), dizaina, materiālu un tehnoloģiju eksperts, lektors Ahims Haks/Achim Hack (Vācija). Vieslektori – arhitekts Niklāvs Paegle (ĒTER, Latvija–Austrija), arhitekti Rūdolfs Dainis Šmits un Zane Vēja (Latvija, RISEBA), māksliniece Madara Kvēpa (Latvija, LMA) un citi. Programmu veido arhitekte un LMDA pētniece Dina Suhanova (LMA, LMDA).

Dalības maksa LMA, RISEBA studentiem, kā arī dalībniekiem no Valmieras ir 360 EUR.

Dalības maksā iekļauta izmitināšana studentu hostelī (no 21.07. līdz 3.08.), ēdināšana divas reizes dienā, vasaras skolas programmā iekļautās aktivitātes, darbnīcas, lekcijas, mācību ekskursijas, kultūras aktivitātes, kā arī nodrošināti visi nepieciešamie materiāli un aprīkojums tās norises laikā. Pēc pieprasījuma organizatori iespēju robežās nodrošinās nokļūšanu no Rīgas uz vasaras skolas norises vietu Valmierā. Būs iespēja skatīties teātra festivāla izrādes.

Par citām atlaidēm un dalības iespēju sazināties e-pastā: [email protected].

FestivaL'and ir vasaras skolas formāts, kas radies un veidojies sadarbībā ar Valmieras vasaras teātra festivālu (VVTF) un pirmo reizi notika 2018. gadā. Vasaras skola ir veltīta radošai mākslas, dizaina, arhitektūras sinerģijai – tā attīstās kā pilsētvides laboratorija, īslaicīgi uz teātra festivāla laiku transformējot noteiktas vietas, iedzīvinot tās, piedāvājot atšķirīgu lietotāju pieredzi, atklājot jaunu pilsētas telpu izmantošanas potenciālu. Vasaras skolas laikā veidotās laikmetīgās arhitektūras un dizaina intervences kļūst par katalizatoru pārmaiņu procesiem pilsētvidē.

2024. gadā vasaras skola FestivaL'and 5.0 notiks jau piekto reizi. Šoreiz tā tiek organizēta kā Latvijas Mākslas akadēmijas Laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras institūta un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultātes sadarbības projekts. Kontekstā ar klimata pārmaiņām, aprites ekonomikas principiem un centieniem veidot humānu, sociāli iekļaujošu un dabisku vidi, vasaras skola akcentēs DZĪVĪBAS tēmu, aicinot studentus eksperimentēt ar koka un citu izejmateriālu un ražošanas blakusproduktu izmantošanas iespējām.

Vasaras skolu organizē: Latvijas Mākslas akadēmija, Laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras institūts (LMDA) sadarbībā ar Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultāti.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja