Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Aicina pieteikties ISSP Skolas izglītības programmai Attīstot fotogrāfijas valodu

Līdz 21. jūlijam atvērta pieteikšanās ISSP Skolas divu gadu neformālās izglītības programmai Attīstot fotogrāfijas valodu, ko vada Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un mākslas profesionāļi. Programmā aicināti pieteikties laikmetīgās fotogrāfijas interesenti ar priekšzināšanām fotogrāfijā.

ISSP Skolas mācību programma Attīstot fotogrāfijas valodu ir vadošā praksē balstītā laikmetīgās fotogrāfijas izglītības programma Latvijā, kas piedāvā radošu un kritisku vidi, kurā attīstīt savu vizuālo valodu, iemācīties strādāt autorprojektu formātā un izkopt individuālo rokrakstu fotogrāfijā.

Divu mācību gadu garumā programmas dalībnieki apgūst plašu zināšanu un iemaņu spektru un saņem visaptverošu ieskatu laikmetīgās fotogrāfijas norisēs Latvijas un pasaules kontekstā. Dažādu mācību kursu laikā studenti apgūst gan teorētisko bāzi, gan veido radošus mājasdarbus. Otrajā mācību gadā tiek veidoti individuālie autorprojekti, ko programmas noslēgumā prezentē kopīgā izlaiduma izstādē. Programmas ietvaros regulāri notiek arī vieslekcijas, kurās ar savu pieredzi dalās mākslinieki, dažādu radošo profesiju pārstāvji un eksperti.

Nodarbības notiek darba dienu vakaros ISSP telpā Berga Bazārā, Rīgā. Programma ilgst divus mācību gadus jeb 18 mēnešus (no septembra līdz jūnijam), un tā ir paredzēta jaunajiem fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem neatkarīgi no vecuma un līdzšinējās profesionālās pieredzes. Dalībai programmā nepieciešamas tehniskās zināšanas fotogrāfijā.

Nodarbības vada Latvijas kompetentākie mācībspēki - praktizējoši mākslinieki, pasniedzēji un kuratori: Ieva Epnere, Iveta Gabaliņa, Reinis Hofmanis, Vika Eksta, Arnis Balčus, Liāna Ivete Žilde, Ieva Balode, Elena Kononova, Evita Goze, Solvita Krese u.c., kā arī regulāri tiek iesaistīti ārzemju eksperti no plašā ISSP starptautiskā sadarbības tīkla.

Liela daļa programmas absolventu turpina pilnveidoties fotogrāfijā vai vizuālajā mākslā, attīstot karjeru mākslas vai profesionālās fotogrāfijas jomā, turpinot studijas Latvijas vai ārzemju augstskolu maģistrantūras programmās vai pasniedzot fotogrāfiju izglītības iestādēs. Starp programmas absolventiem ir virkne aktīvu jaunās paaudzes mākslinieku un fotogrāfu – Agate Tūna, Kristīne Krauze-Slucka, Annemarija Gulbe, Adelīna Kalniņa, Toms Harjo, Elīna Semane, Ieva Vīksne, Zanda Puče, Paulis Jakušonoks, Ģirts Raģelis, Kārlis Bergs, Ieva Raudsepa un citi. Absolventu darbi tiek regulāri publicēti vietējos un ārvalstu medijos un ar panākumiem piedalās fotogrāfijas konkursos Latvijā un starptautiski.

Pieteikties programmai Attīstot fotogrāfijas valodu var līdz 21. jūlijam. Nodarbības sāksies 2024. gada septembrī.

Plašāka informācija par mācību programmu — https://www.isspskola.lv/lv/programma/attistot-fotografijas-valodu

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atjaunots Vilhelma Purvīša dzimto māju ābeļdārzs

Latvijas ainavu gleznošanas lielmeistara Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži, kur mājvietu radis šobrīd Latvijā vienīgais māksliniekam veltītais muzejs, aicina apmeklēt tā brīvdabas ekspo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja