Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aizputē pirmo reizi notiks Muzeju nakts pasākums

Naktī uz 18.maiju Liepājas rajona Aizputē pirmo reizi notiks Muzeju nakts pasākums, informē Aizputes novadpētniecības muzeja vadītāja Jolanta Berga.

Aizputes muzejs pirmo reizi piedalīsies starptautiskajā Eiropas muzeju akcijā Muzeju nakts, kura šogad iekļaujas Vācijas kultūras mēneša Latvijā norisēs, un tās devīze ir "Komm morgen wieder!".

Akcijas ietvaros Aizputes novadpētniecības muzejs saviem apmeklētājiem gatavo dažādas aktivitātes, kas būs saistošas visu paaudžu apmeklētājiem, un tās visas vieno kopīgs moto - aicinājums "Nāc tikties uz laipas starp pagātni un tagadni!".

Pasākuma sākums paredzēts plkst.21, kad tiks atklāta fotoizstāde, kurā akcentēta Aizputes un tās iedzīvotāju vēsturiskā saistība ar vācu tautas kultūras nesējiem Kurzemē - baltvāciešiem.

Baltvācieši savulaik Aizputei devuši arī vārdu - Hasenpoth, un šis pilsētas vēsturiskais nosaukums figurē arī uz pilsētas vecajām pastkartēm.

Tiks eksponētas 15 Aizputes pastkaršu fotokopijas un Aizputes foto entuziastu - foto pulciņa biedru radītās fotogrāfijas, kurās būs skatāmas atklātnēs redzamās vietas mūsdienās.

Muzeja apmeklētājiem būs iespēja digitālā formātā redzēt muzeja krājumā esošo Aizputes seno atklātņu kolekciju un mēģināt atpazīt tajās redzamās vietas.

Plkst.22 sāksies viktorīna skolu jaunatnei par pilsētas vēsturi no sendienām līdz mūsdienām "Aizpute - mūsu kopējās mājas". Tā tiks organizēta sadarbībā ar vidusskolas vēstures skolotāju Antru Mucenieci. Šajā viktorīnā piedalīsies pa diviem pārstāvjiem -erudītiem savas pilsētas vēsturē - no katras klašu grupas.

Pusnaktī sāksies interaktīva akcija "Muzejs atdzīvojas pusnaktī", kurā ar dziesmotu uzvedumu "Labrīt, es saku pasaulīt!" piedalīsies Liepājas Pedagoģijas akadēmijas studentu teātra "Rikošets" dalībnieki savas režisores Maijas Kalniņas vadībā.

Muzeja apmeklētājus sagaidīs un par viņu labo omu rūpēsies muzeja lauku sētas saimnieks un saimniece. Būs arī citi pārsteigumi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja