Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Aleksandra Vasiļjeva izstādē apskatāma arī Rīgā tapusi kleita

Trešdien, 4.augustā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Lielajā zālē tika atklāta slavenā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva veidotā izstāde "Art Deco stils - starpkaru perioda mode".

Pirms izstādes oficiālā atklāšanas, tiekoties ar mediju pārstāvjiem, A.Vasiļjevs nolasīja nelielu lekciju par izstādē apskatāmajiem 250 eksponātiem, tostarp 80 tērpiem - pagājušā gadsimta 20. un 30.gados tapušajām kleitām. Gan šie eksponāti, gan palielinātās melnbaltās fotogrāfijas nākušas no A.Vasiļjeva privātās kolekcijas, kas glabājas Parīzē. Modes vēsturnieks atklāja, ka daļu eksponātu, arī Rīgā apskatāmos, viņš ieguvis salīdzinoši nesen, kad krīzes dēļ bankrotējuši vairāki modes muzeji (arī Ņujorkas Modes muzejs Bruklinā) un bijis iespējams iegādāties to kolekcijas. Vecākais izstādē aplūkojamais tērps tapis 1918.gadā, jaunākais - 1939.gadā.

Viens izstādē apskatāmais tērps tapis Rīgā, 20. un 30.gados populārajā K.Plaužes modes namā, kas tolaik atradies Valdemāra ielā 19. Šis fakts tiks atspoguļots arī Aleksandra Vasiļjeva veidotajā dokumentālajā filmā, kas vēstīs par modes namiem Latvijā starpkaru periodā.

Modes vēsturnieks arī pavēstīja, ka nākamā Rīgā skatāmā izstāde sauksies "No mini līdz maksi" un būs veltīta pagājušā gadsimta 60.gadu modei.

Izstāde "Art Deco - starpkaru perioda mode", kuras noskaņu papildina pagājušā gadsimta 20. un 30.gados skanējusī mūzika, būs aplūkojama līdz 31.oktobrim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja