Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Apskatāma jauna izstāde – Radio NABA 10

Atklāta Latvijas Universitātes radio NABA desmitajai dzimšanas dienai veltīta izstāde, kas apskatāma arī virtuāli.

Latvijas Universitātes radio NABA 2012. gada 1. decembrī svinēja desmit gadu jubileju. Šis radio dibināts ar apņēmības pilnu solījumu: "Labas mūzikas pasaulē ir krietni vairāk nekā apgalvo parastās radiostacijas. Mēs jums to pierādīsim". Par godu šim notikumam sadarbībā ar Latvijas Universitātes Vēstures muzeju tapusi izstāde, kura noslēdz Radio NABA jubilejas svētku programmas pasākumu ciklu.

Bilingvālā izstāde (latviešu un angļu valodā) stāsta par vienīgās nekomerciālās Latvijas radiostacijas pirmsākumiem, attīstību un spilgtākajiem notikumiem desmit gadu garumā. Radio NABA tapis ar Latvijas Universitātes un Latvijas Radio atbalstu kā Latvijas radio 5. kanāls. Tas dzirdams galvaspilsētā un tās apkārtnē 93,1 FM frekvencē. Radio NABA salīdzinoši neilgā, bet spilgtā vēsture ir apliecinājums apbrīnojamam entuziasmam un nerimstošai vēlmei izzināt visu apkārt esošo. Pārvarot dažādas grūtības, apvienojot cilvēkus, kuri nesavtīgi vēlējušies dalīties zināšanās par sev tuvu mūziku, un nemitīgi paplašinot savu darbību, Radio NABA vairāku gadu garumā veidoja un joprojām veido mūzikas un kultūras raidījumus, vietējo un ārzemju mākslinieku koncertus, informatīvus pasākumus, festivālus, konkursus, izdod mūzikas ierakstus, tādējādi, pievēršoties nekomerciālās un netradicionālās mūzikas un kultūras izpausmēm.

Izstāde tapusi sadarbībā ar uzņēmumu MagnumNT. Tā apskatāma Latvijas Universitātes centrālās ēkas vestibilā, Raiņa bulvārī 19. Izstādes virtuālā versija aplūkojama radio mājaslapā:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja