Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Apvienība LPP/LC un neskaitāmās instances, kuras tai traucē dzīvot

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Pretdabiskajam savienojumam, kas saucas "Latvijas pirmā partija/Latvijas ceļš" ir trīs galvenie pastāvēšanas iemesli. Pirmais, lai vidusskolas izglītību apguvušais, bet ārkārtīgi apsviedīgais Ainārs Šlesers varētu turpināt saimniekot Satiksmes ministrijā un ignorēt absolūti visu, kas varētu šo šeptēšanos traucēt, vai tā būtu Konkurences padome, Valsts kontrole, Eiropas komisija vai putni, kuri neprot pareizi pavadīt brīvo laiku.

Otrs, lai glābtu vēstures mēslainē nonākušā "Latvijas ceļa" atsevišķus biedrus, kuriem ārpus politikas izrādījās grūta esamība. Trešais, lai Latvijā popularizētu garīgo novirzi, kura saucas homofobija. Nu šim veidojumam nācies ar šausmām konstatēt, ka tagad tas ir pretrunā arī ar Eiropas padomi un tās paspārnē esošo Cilvēktiesību tiesu. Šī problēma ir ne tikai apvienības vairāk vai mazāk apdauzītajiem biedriem, bet arī, piemēram, lielajam "integrētājam" Oskaram Kastēnam, kuram nudien vajadzētu par sevi kaunēties, kā arī kultūrmīlei Kārinai Pētersonei, ditto.

Cilvēktiesību tiesa nav lēmusi, ka gejiem un lezbietēm ir automātiskas tiesības adoptēt bērnus. Tā ir vien pateikusi, ka cilvēka seksualitāte nav lēmuma apspriešanā vērā ņemams faktors. LPP/LC paniskā Satversmes durstīšana, protams, atbilst Šlesera stilam -- arī Latvijas sen parakstīto Cilvēktiesību konvenciju var ignorēt, tāpat ignorēt arī to, ka starptautisku konvenciju prasības Latvijai ir obligātas. Taču vēl vairāk, tajā LPP/LC ārkārtīgi "aizsargātajā" laulībā starp vīrieti un sievieti ir ieskaitāma arī tā gaišā māmiņa, kura savus jaundzimušos dvīņus nosaldēja uz balkona, tie pietiekami daudzie vecāki, kuru bērni neiet skolā tāpēc, ka tētuks un māmiņa dzer un par bērniem neinteresējas u.tml. Ja reiz LPP/LC uzskata, ka homoseksuāls cilvēks a priori neder vecāka lomā, tad vai uz šo piemēru pamata to pašu var spriest par heteroseksuāliem cilvēkiem? Protams, ka ne, tas neder ne vienā, ne otrā virzienā. Latvijā jau tagad ir pietiekami daudz geju un lezbiešu, kuriem ir bērni, un viņi vidēji nav ne labāki, ne sliktāki vecāki par pārējiem. Es pats pazīstu gan šādus vecākus, gan viņu bērnus, un nezinīšiem apgalvot, ka bērniem tapēc ir traumēta dzīve, ir vienkārši muļķīgi.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja