Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar Gļeba Panteļejeva izstādi sāks Purvīša balvas desmitgades svinības

No 10. februāra Gallery Park Hotel (Kr. Valdemāra ielā 7) būs skatāma tēlnieka Gļeba Panteļejeva izstāde Kur Tu to ņēmi, kas ir Gallery Park Hotel, mākslas un kultūras portāla Arterritory.com un Purvīša balvas sadarbības projekts, informēja izstādes pārstāve Dagne Dāboliņa.

Izstādes Kur Tu to ņēmi? atklāšana ir sākumpunkts Baltijā lielākās mākslas balvas - Purvīša balvas desmitgades svinībām, kas kulminēs 17. februārī, kad īpašā ceremonijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiks paziņots Purvīša balvas 2017 ieguvējs. 

Izstādes Kur Tu to ņēmi? pamats ir savulaik tieši viesnīcai iepretim esošajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notikusī Gļeba Panteļejeva izstāde Ornitoloģija”, par kuru viņš 2013. gadā tika nominēts Purvīša balvas astoņu kandidātu sarakstam. Toreiz, pamatojot viņa izstādes Ornitoloģija virzīšanu “Purvīša balvai”, eksperti mākslinieku raksturoja kā izteiktu 21. gadsimta intelektuālā postmodernisma pārstāvi, kam raksturīga apbrīnojama materiāla izjūta un tēlnieciskā virtuozitāte, kas tiek izmantota, lai provocētu skatītāju domāt un izaicinātu standartizētus priekšstatus. Gļeba Panteļejeva mākslas darbi to turpina darīt joprojām, šoreiz eksponēti neierastā un netradicionālā vidē – Gallery Park Hotel interjerā.

Savulaik, atbildot uz Arterritory.com jautājumu, kālab viņš nodarbojas ar mākslu, Gļebs Panteļejevs teica: “Tas ir neticami interesanti. Māksla eksistenciālo vientulību spēj pārvērst laimē.” Viesnīcas viesiem tiek piedāvāta unikāla iespēja pavadīt laiku kopā ar Gļeba Panteļejeva tēliem, šajā intelektuālajā, emocionālajā un enerģētiskajā dialogā vienlaikus izzinot arī sevi.

Izstāde apskatāma līdz 12. martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja