Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ar izstādi Images of the Academy Latvijā viesojas Varšavas Mākslas akadēmija

Latvijas Mākslas akadēmija turpina iepazīstināt ar kaimiņvalstu jauno mākslinieku veikumu: no 8. līdz 28.februārim LMA aulā būs skatāma Varšavas Mākslas akadēmijas izstāde Images of the Academy (Akadēmijas tēli),informē LMA pārstāve Egita Kurpniece.

Poļu kolēģu veidotajā ekspozīcijā būs pārstāvēti desmit jaunie mākslinieki no Varšavas Mākslas akadēmijas Grafikas, Glezniecības un Jauno mēdiju nodaļām. Visi interesenti ir laipni aicināti apmeklēt izstādes atklāšanu 7. februārī plkst.18.

Divdimensiju mākslai Varšavas Mākslas akadēmijā vienmēr bijusi vadošā loma. Grafiskais dizains un glezniecība – virzieni, kuru attīstība lielā mērā notikusi tieši Varšavas Mākslas akadēmijas paspārnē – izceļas ar sevišķi lielu ietekmi uz mākslu Polijā.

Jauno mēdiju nodaļas izveidošanu var uzskatīt par vieno no pēdējos gados nozīmīgākajiem notikumiem Akadēmijas dzīvē. Darbs ar fotogrāfiju, datoranimāciju, filmu un video mākslu ir bijis pozitīvs pavērsiens divdimensiju mākslas attīstībā – ir audzis gan radīto mākslas darbu skaits, gan kvalitāte. Domājot par attēlu plaknē, gluži dabiska šķiet vēlme pretstatīt šīs trīs pieejas – glezniecību, grafisko dizainu un fotogrāfiju – un pētīt veidus, kā šie pretstati rezonē plašākā kontekstā, ne tikai akadēmiskajā vidē.

Laikmetu, kurā dzīvojam, raksturo strauja vizuālo tehnoloģiju attīstība un ikvienam pieejamā digitālā fotogrāfija. Tas ir īstais brīdis, kad pētīt attēla nozīmi un lomu laikmetīgajā mākslā. Izstādes „Images of the Academy” mērķis ir paraudzīties uz šo problemātiku ar jauno mākslinieku acīm, kuri to traktē katrs no sava redzes punkta, atklājot savu skatījumu uz attēla lomu mūsdienu mākslā un apspēlējot nenoteiktību, kas saistās ar šo konceptu.

Izstādē Glezniecības nodaļu pārstāvēs Zuzja Gašinska (Zuzia Gaszyńska), Dominika Ovčareka (Dominika Owczarek) un Lecs Margasinskis (Lec Margasiński); Grafiskā dizaina nodaļu – Patrīcija Bliuja-Strodulska (Patrycja Bliuj–Stodulska), Joanna Gebala (Joanna Gębal), Adams Valass (Adam Walas) un Karolīna Zimna (Karolina Zimna); Jauno mēdiju nodaļu – Beāta Maļiska (Beata Małyska), Marta Milčareka (Marta Mielcarek) un Monika Seifrīda (Monika Seyfried).

Ieeja izstādē - bez maksas.

Izstādes darba laiki: otrdien, trešdien, piektdien, sestdien plkst.11 - 18; ceturtdien - plkst.11 - 19; pārtraukums - plkst.14.30 - 15. Svētdien, pirmdien slēgts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja