Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ar ko nodarbojas politiķu sievas?

“Ne mana druva, ne mana cūka” – šķiet to mums vēlas pateikt ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, sakot, ka savdabīgās “klēts” iegādē par 100 tūkstošiem latu viss ir jāprasa viņa sievai Irēnai. Tiesa, nav jau pirmā reize, kad politiķiem rodas sarežģījumi no viņu dzīvesbiedreņu apbrīnojami veiksmīgiem darījumiem.

Pēdējo mēnesi Riekstiņu ģimeni ik uz soļa vajā nedienas. Ja tikko noslēdzās stāsts par gandrīz vai uz mūžu slēgtām saitēm starp Ārlietu ministriju un I. Riekstiņas vadīto tūrisma firmu “Kaleva Travel”, tad šobrīd jau ģimenei jācīnās citā frontē – kāpu aizsargjoslā iegādāts īpašums, kur būtu jāglabā graudi, bet redz, sanācis pašiem dzīvot.

Ja vēl iepirkuma konkursa gadījumā varētu ticēt ārlietu ministram (to gan vēl pārbaudīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB)), tad aizsargjoslā uzbūvētais nams un M. Riekstiņa vēlme no tās norobežoties ir pilnīgi absurda. Viņa preses sekretāra izplatītais paziņojums LTV Panorāmai sākas ar vārdiem “tas nav mans īpašums, bet pieder dzīvesbiedrei”, bet Dienai viņš saka vienkāršāk – zvaniet manai sievai. Būtu jātic, ka par 100 tūkstošu darījumu ģimenes budžetā Riekstiņš zina gaužām maz.

Mūsu politiķi mīl savas sievas. Dažām no tām ir apbrīnojama rocība. Sen atpakaļ preses slejas rotāja Tautas partijas līdera Aigara Kalvīša sievas Kristīnes uzņēmība, kārtojot lietas Cirīšu HES. Arī toreiz Kalvītis norobežojās no jebkādas saistības šajā, viņaprāt, “saimnieciskajā strīdā”. Tomēr nevar nepamanīt, ka Cirīšu HES valdes priekšsēdētājs pagājušajā gadā Tautas partijai ziedoja ievērojamu summu – 10 000 latu, bet pats HES iepriekš strādāja ar zaudējumiem, tāpēc tā līdzīpašniecei – Aglonas pagastam – no HES nekāda labuma.

Bet šonedēļ KNAB pievērsās cita politiķa sievai – atkal nu sanāk man pieminēt Valdi Zatleru, mūsu prezidentu. Viņa sievas Lilitas piederošajā uzņēmumā Ortopēdijas privātprakse V. Zatlers pirms prezidentūras strādājis, sniedzot ārsta konsultācijas privātajā klīnikā ARS. Savdabīgi, bet, kad pirms gada taujāju Lilitas kundzei par privātpraksi un kā viņa norēķinās ar vīru, viņa dziļdomīgi klusēja un turpina klusēt.

Nav nejaušība, ka mani aizķēris temats par politiķu sievām – pats tūdaļ iestūrēšu laulības ostā. Un domāju, ka nekad nepazemošu savu sievu kā šie politiķi, jo tieši tādas izskatās Kristīne, Lilita un Irēna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja