Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Atslābt, iedzert validolu un izgulēties, pirms izvēlēties Valsts prezidentu

Veselu pusgadu viņi klusēja. Tagad vienas dienas laikā viņi grib ātri vienoties par nākamo prezidentu. Apbrīnojami. Ja kāds tā privātam uzņēmumam meklētu direktoru, tad visdrīzāk šis uzņēmums varētu tikt uzskatīts par slikti pārvaldītu un visdrīzāk lemts arī bankrotam. Jā, bet valsts atšķiras no privāta uzņēmuma un tai galvu var meklēt nakts melnumā vai "strelkās" Saeimas mājā.

Viņi—valdošās koalīcijas politiķi, tagad saka, ka ir gatavi vienoties par kopīgu kandidātu. Jauki, ka spēs vienoties, bet kurš tas būs? Vai tiešām, kāds par kuru varēs teikt „nejaušs cilvēks?”

Prezidentu meklējot, šķiet jūk divi jēdzieni—labs cilvēks—profesionālis ar jēdzienu labs prezidents. Var ievēlēt „labu un profesionālu” cilvēku, bet var gadīties, ka viņš būs slikts prezidents. Valdis Zatlers var būt labs ārsts, Māris Riekstiņš labs diplomāts vai Kārina Pētersone laba tulkotāja, bet es šaubos vai viņi būtu labi prezidenti.

Diemžēl, viss prezidenta meklēšanas process ir izveidots tā, lai tas būtu pēc iespējas necaurskatāmāks. Tautas partijas un LPP/LC stūrgalvīgā vēlme virzīt savus kandidātus sāk šķist kā triks, kura mērķis bija novilcināt īstā kandidāta atklāšanu līdz pēdējam brīdim. Visiem jau sen bija skaidrs, ka kādas partijas kandidāts nespēs gūt atbalstu Saeimā. Un vēl pie tā visa lēmums pārcelt prezidenta vēlēšanas nedēļu agrāk.

Rodas iespaids par mākslīgas steigas un burzmas radīšanu, kuras mērķis ir „ielikt” sev nepieciešamo prezidentu. Mans ieteikums, vajadzētu nedaudz atslābt un mierīgi, bez steigas izvēlēties atbilstošāko prezidenta kandidātu. Varam kādu nedēļu vai vairākas padzīvot bez prezidenta (7.jūlijā beidzas Vairas Vīķes Freibergas pilnvaras), jo labāk ilgāk padomāt nekā četrus gadus mocīties ar prezidentu bulduri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja