Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Azartiskās cīruļmeitenes

ĀGENSKALNĀ, pavasari iezvanot, šonedēļ iespurgs Azartiskie cīruļi, precīzāk, "cīruļmeitenes", sešas jaunas grafiķes — Katrīna Šauškina, Eva Lilienfelde, Linda Blanka, Anna Orniņa, Lita Liepa, Kate Krolle un Diāna Boitmane. Iespējams, dažam raisa izbrīnu tas, ka Āgenskalnā ir ne vien tirgus un veikali, bet arī galerija. Tā atvērta kopš pērnās vasaras, un to sauc pārDaugava. Turklāt tā ir caurcaurēm progresīva — orientējas uz jauno mākslinieku darbiem. Izstāde Azartiskais cīrulītis, kas no 20.marta līdz 18.aprīlim būs skatāma Meža ielas 4 otrā stāva galerijā.
Galerijā pārDaugava — sešu jauno grafiķu izstāde Azartiskais cīrulītis

Pati galeriste restauratore Dace Pāže, kuras darbnīcas sienu rotā bijušās kursabiedrenes Daigas Krūzes glezna, ir visai mazrunīga, stāstot par savu radikālo gājienu nest mākslu šajā šarmantajā, taču nedaudz miegainajā rajonā. "Kopā ar vīru nodibinājām firmu ArtComStudio, kas nodarbojas ar gleznu restaurāciju un ādas dizainu. Likās, ka tā restaurācijas darbnīca un galerija ir ļoti saistītas," viņa bikli paskaidro. "Pārdaugavā arī nav nekas no mākslas telpām, izstāžu zālēm. Mākslinieku vidē apgrozoties un parunājot, sapratu, ka tādas neformālas telpas ir vajadzīgas. Remonts te vienkāršs. Ja mākslinieks vēlas, viņš var, piemēram, pārkrāsot sienas, iekārtojot vidi savai izstādei."

Pirmā izstāde bija pērn Mākslas dienu laikā — Elīnas Paulas gleznas. Pēc tam sadarbībā ar Ornitoloģijas biedrību bija apskatāmi putnu fotogrāfa Agra Krusta darbi par putniem, kas ligzdo Latvijā. "Bija arī ļoti interesanta izstāde par restaurāciju. Uz to kaut kā cilvēki nenāca. Tur bija viss sīki paskaidrots fotogrāfijās un aprakstos, ko restaurējot vajag darīt un ko nevajag, un kā cilvēki visbiežāk sabojā mākslas darbus," stāsta D.Pāže. Tai sekoja fotogrāfiju izstāde par Āfriku. Pēdējā bija Ingas Melderes gleznu izstāde. Maijā paredzēta jaunas Kanādā dzīvojošas latviešu gleznotājas izstāde. Jūnijā kāda Mākslas akadēmijas grafikas nozares maģistrante izstādīs savu diplomdarbu. Rudenī izstādīsies Rozentāla Mākslas skolas vecāko kursu audzēkņi.

"Kāpēc izstādē Azartiskais cīrulītis piedalāmies tieši mēs sešas? Esam jau izstādījušās kā radošā grupa. Pazīstam cita citu no akadēmijas," skaidro izstādes līdzkuratore Eva Lilienfelde. Šī māksliniecēm ir jau trešā izstāde. Pirmā bija pērn. Savukārt vēl viena ekspozīcija patlaban skatāma Talsu jaunajā galerijā. Eva sevišķi uzsver, ka šī ir grafikas izstāde, jo Rīgā pasen nav bijušas stājgrafikas izstādes. Tas, ka visas dalībnieces ir sievietes, esot tīrā sakritība. Izstādes nosaukums simbolizējot "pacilātības sajūtu, atraušanos no krīzes, skatu uz augšu — pavasara ieskaņu". Varētu piebilst — sievišķīgi rotaļīgu pavasara ieskaņu, jo diez vai vīriešiem ienāktu prātā nosaukt izstādi par Azartisko cīrulīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja