Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Berlīnē atklās latviešu mākslinieku izstādi “Pazudis pilsētā”

Komiksu kultūras žurnāls _kuš! _sadarbībā ar Latviešu centru Berlīnē 2009. gada 24. aprīlī atklās izstādi "Verloren in der Stadt" (Pazudis pilsētā), kurā skatāmi Anetes Meleces, Kaspara Groševa, Ingrīdas Pičukānes, Maijas Kurševas un Oskara Pavlovska darbi par pazudušām lietām, pazušanu pilsētā un padomiem kā nepazust, informē izstādes kurators, komiksu kultūras žurnāla kuš! redaktors Dāvids Šilters. Izstāde skatāma līdz 19. jūnijam.

D.Šilters izstādi sākotnēji iecerējis kā telpisku kuš! numuru, tāpēc dalībai izstādē tika uzaicināti mākslinieki, kas jau agrāk žurnālā veiksmīgi eksperimentējuši ar komiksu kā vizuālu vēstījumu: Anete Melece, Kaspars Groševs, Ingrīda Pičukāne un Maija Kurševa. Tomēr izstādes tapšanas gaitā mākslinieki paši izvēlējās sev saistošāko mediju, tāpēc izstādē būs redzams gan komikss, gan audiovizuāla instalācija, gan gleznas un ilustrācijas.

Visi izstādes mākslinieki ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas bijušie vai esošie studenti, trīs no viņiem šobrīd dzīvo un strādā ārpus Latvijas: Anete Melece – Cīrihē, Maija Kurševa – Berlīnē, Ingrīda Pičukāne – Tallinā, tādejādi gūstot jaunu pieredzi par pazušanai pilsētā.

Izstādi atklās Latviešu centrā Berlīnē (Solmstrasse 20) 24.aprīlī plkst.19.00. Izstādi iecerēts paradīt arī Latvijā, papildinot to pazušanas tēmai veltītu komiksu kultūras žurnāla kuš! numuru.

Izstāde skatāma Latviešu centrā Berlīnē, Solmstrasse 20 līdz 19. jūnijam.

Latviešu centrs Berlīnē ir institūcija ar mērķi veicināt un atbalstīt dialogu kultūrā un mākslā starp Latviju un Vāciju. Plašāk par organizatoriem: www.komikss.lv ; www.l-c-b.de

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja