Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Darba svētki - Tautas sapulce!

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) 1. maijā tradicionāli rīkos tautas sapulci Rīgā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa. Sapulcē piedalīsies politiķi, arodbiedrību, nevalstisko organizāciju un sabiedrības pārstāvji, būs gan politiskas uzrunas, gan iespēja darbībā paust attieksmi pret pašreizējiem politiskajiem procesiem valstī un atsevišķiem skandaloziem politiķiem. Pēc sapulces skanēs mūzika, būs akcija bērniem un pieaugušajiem. Pasākums sāksies piektdien, 1. maijā pulksten 11.30.

„Darba svētki tradicionāli ir vieni no sociāldemokrātu galvenajiem svētkiem, jo pauž mūsu organizācijas būtību – rūpes par tiem cilvēkiem, kuri strādā, kuri pelna iztiku sev un savai ģimenei,” stāsta LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis, „tāpēc vienmēr esam rīkojuši svētku pasākumus Esplanādē pie Raiņa pieminekļa.” Tomēr LSDSP ģenerālsekretārs uzsver, ka šogad svētku sajūtu radīt būs grūti, jo situācija valstī ir ļoti smaga: „Mums šobrīd nav, par ko priecāties. Krīze ekonomikā vissmagāk skar tieši darba ņēmējus, mazos un vidējos uzņēmējus, kā arī valsts iestāžu darbiniekus. Visus tos, kuri saņem algu par savu darbu,” uzsver Ansis Dobelis. Tāpēc LSDSP aicina uz sapulci ikvienu iedzīvotāju, kuram šodien šķiet aktuālas un sasāpējušas problēmas ar nodarbinātību, darba samaksu, valsts varas attieksmi pret sabiedrību un tās nespēju tikt galā ar ekonomiskajām grūtībām.

Sapulcē piedalīsies un uzrunas teiks Brīvības un solidaritātes fonda priekšsēdētājs Atis Lejiņš, Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris, Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs un LSDSP priekšsēdētāja biedrs Dainis Īvāns, citi sabiedrisko organizāciju, arodbiedrību, sabiedrības pārstāvji. Pasākuma laikā ikviens tiks aicināts parakstīties par konkrētām prasībām, kas pēc tam tiks nodotas Saeimas deputātiem, ministriem un Valsts prezidentam. Valsts augtākajām amatpersonām tiks prasīts nepieļaut maksas izglītības un medicīnas ieviešanu Latvijā, saglabāt jau tā niecīgās valsts iedzīvotāju sociālās garantijas, ieviest progresīvo nodokļu un nodevu sistēmu un samazināt nodokļu slogu vidusslānim un trūcīgajiem, nekavējoties ar nodokļiem aplikt dividendes, kā arī spekulatīvus darījumus, samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi pirmās nepieciešamība precēm un pakalpojumiem, pārtraukt valsts budžeta līdzekļu izdalīšanu pēc politisko partiju piederības principiem, tādējādi atbalstot „savējos”, radikāli samazināt valsts iestāžu un ierēdņu skaitu tajās, virkni maznozīmīgu funkciju nodot privātajam sektoram, nekavējoties likvidēt nevajadzīgās valsts iestādes un nodot finansējumu iedzīvotājiem svarīgākajām jomām - izglītībai, drošībai un veselības aprūpei, tieši sniegt atbalstu vietējiem ražotājiem un saglabāt esošās, radīt jaunas darba vietas.

„Protams, mēs apzināmies, ka ar vienu parakstītu dokumentu problēmas netiks atrisinātas, tāpēc mums ir jāspēj arī piedāvāt konkrētus risinājumus, kā tad atrisināt radušos situāciju,” saka LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis, „tāpēc LSDSP ir sagatavojusi programmu turpmākai rīcībai un pasākumus, kas veicami jau vistuvākajā laikā.” Pasākumā plānots arī dot iespēju rīdziniekiem izteikt attieksmi pret konkrētiem politiķiem, tāpēc ikviens dalībnieks aicināts ņemt līdzi nolietotus apavus.

Pēc sapulces Esplanādē skanēs pūtēju orķestra mūzika, būs „plastilīna akcija” un „balonu akcija” bērniem, kā arī „apavu akcija” pieaugušajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja