Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daudzi stāsti tiek izstāstīti bez vārdiem. Ceļošana bez pārvietošanās kopā ar Kaido Oli

Galerijā Temnikova & Kasela Tallinā līdz 16. augustam būs skatāma ievērojamā igauņu mākslinieka Kaido Oles izstāde Visi kopā

Izstādi veido trīs jaundarbi un trīs gleznas, kuras tika izrādītas pērn vasarā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls notikušajā Kaido Oles retrospekcijā Dejas vientuļo siržu klubā. Gleznu sērijā ir redzams pats autors: ģērbies darba tērpā, viņš iekārto iedomātu izstādi kādā muzejā, ekspozīcijā kombinējot savu igauņu kolēģu darbus, ārzemju laikabiedru gleznas un modernās mākslas šedevrus. Kaido Oles iekārtotajā izstādē piedalās Pablo Pikaso, Anrī Matiss un Deivids Hoknijs. Māksliniekam palīdz jautrs asistents – briļļains penis – un daži citi viņa radītie tēli, kuru vidū, kā vienmēr, izceļas bumbgalvis.

Savās konceptuāli teatralizētajās, dzīvespriecīgajās un ironiskajās gleznās Kaido Ole atvēl sev gan mākslinieka, gan kuratora, gan muzeja direktora lomu. Darbos viņš savieno dažādu glezniecības stilu – popārta, ģeometriskās abstrakcijas, jaunā reālisma – elementus. Iesaistoties spēlē ar saviem alter ego, Kaido Ole analizē un vēro pats sevi.    

"Es nekad neesmu sarīkojis lielu ballīti, kurā varētu sapulcēties visi mani draugi un paziņas. Daudzi tādas rīko, turklāt ne tikai jubilejās, bet šādas ballītes – jo īpaši, ja man tās ir jāorganizē, – nav gluži mana lieta," uzsver Kaido Ole, piesakot jauno izstādi. "Taču draudzība, domu tuvība un saikne ar cilvēkiem man ir svarīga. Tas viss kaut kā ir gaidījis piemērotu brīdi un formu, lai patiešām sapulcētos vienuviet. Es izvēlējos nevis rezervēt restorānu vai sarīkot viesības savās mājās, bet gan apvienot visu kompāniju kopīgā dziesmā. Šādā veidā kopā var sanākt gan dzīvie, gan mirušie, gan reālie, gan iztēlē radītie personāži. Ballītei nav robežu, tā pat nav ballīte, bet kopā būšana muzejā vai galerijā, kuras sienas rotā daudzie pikaso, miro un tomiki. Grupai Jamiroquai ir albums un dziesma Travelling Without Moving, un šis nosaukums – Ceļošana bez pārvietošanās – mani joprojām vajā. Manās jaunajās gleznās ir jūtams kaut kas līdzīgs. Neiespējamais kļūst iespējams pārsteidzoši vienkārši, robeža starp patiesību un fikciju izzūd, un daudzi stāsti tiek izstāstīti bez vārdiem," saka Kaido Ole. 

Informācija: www.temnikova.ee

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja