Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Decembrī Siguldas pilsdrupu estrādē atdzīvosies Elitas Patmalnieces darbi

No 13. decembra vakaros Siguldas pilsdrupu estrādē būs skatāms multimediāls brīvdabas uzvedums Sapnis. Tajā, izmantojot video projekciju, gaismu, lāzeru un skaņas sintēzi, atdzīvosies mākslinieces Elitas Patmalnieces darbi, informēja uzveduma producenta Untitled originals pārstāvji.

Mākslinieces Elitas Patmalnieces darbi vērotājam ļauj iegrimt tajos, saplūst ar darbu un iejusties neparastā nomoda sapņu pasaulē. Mākslinieces iespaidīgā krāsaino un dzīvespriecīgo darbu kolekcija ir kļuvusi par pamatu iespaidīgam videostāstam - to papildinās gaismas, lāzeri, dūmi un dažādi speciālie efekti. "Es esmu pārliecināta, ka cilvēkiem viss šis šķitīs trakoti interesanti. Gribu, lai viņi pēc uzveduma dodas projām uzlādēti, priecīgi par dzīvi un aizmirst drūmo ziemu un tumsu. Dzīve taču ir tik skaista un interesanta,"par uzvedumu saka Elita.

Fantāzijas uzvedumā Sapnis Nomoda dāma Franciska un Sapņu pavēlnieks Augusts aicinās skatītājus doties projām no virspusējas nedzirdēšanas, neieklausīšanās, tukšu pļāpu un ikdienu apsēdušo sīkumu pasaules. Uzveduma laikā Siguldā tiks uzburtas 10 dažādas Elitas sapņu tēlu pasaules.

Uzveduma režisore Ilze Brīnums stāsta: "Šodienas paviršā un zombētā uztvere - neklausīšanās, nesarunāšanās, stress, skriešana, pārspīlētā ierīču atkarība - tas viss neļauj cilvēka izdzīvot tās emocijas un dzīves prieka virpuli, kas ir Elitas gleznās. Tādēļ mēs esam radījuši Elitas sapņu pasauli un gribam, lai cilvēki atjauno sevī kaut uz mirkli īstas un dzīvas emocijas - sadzirdēt, sajust, priecāties, ballēties, būt kopā, iedvesmoties, iemīlēties, fantazēt."

Nelieli uzveduma Sapnis fragmenti novembrī jau demonstrēti Rīgā festivālā Staro Rīga laikā) un Liepājā mākslinieces Elitas Patmalnieces izstādes Nomoda sapņi atklāšanā.

Brīvdabas fantāzijas uzvedums Sapnis būs skatāms Siguldas pilsdrupu estrādē no 13. decembra, vakaros, plkst. 17.00, 18.30 un 20.00. Uzveduma ilgums būs 40 minūtes.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu paradīzes kasēs.

Vairāk informācijas par uzvedumu: http://uzvedums-sapnis.lv

 

Top komentāri

Mmmm
M
o Jā o jā vēlos ai ka vēlos ...palieku karsts ka vēlos ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja