Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Diskusijā vērtēs Latvijas arhitektūras kvalitātes

Trešdien, 25. aprīlī plkst. 16, Latvijas Arhitektu savienībā notiks diskusija Arhitektūras kvalitātes Gada skates kontekstā, kas veltīta septiņpadsmitajai labāko Latvijas arhitektūras darbu skatei.Diskusiju Arhitektūras kvalitātes Gada skates kontekstā vadīs Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes prakt.

doc. Egons Bērziņš, savukārt dalībnieku vidū būs Uldis Lukševics (birojs NRJA), Andrejs Broks (Latvijas Dizaineru savienības prekšsēdētājs), Toms Kokins (biroja Arhiidea arhitekts), Andris Kronbergs (biroja ARHIS arhitekts), Sandra Levāne (Latvijas Mākslas akadēmijas docente), Anita Antenišķe (Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes lektore), Artis Zvirgzdiņš (Arhitektūras platformas A4D redaktors un Ake Wiklund - Chalmeras Tehniskās univeristātes (Gēteborga) profesors)."Gada skate arhitektūrā ir šī brīža vērtību noskaidrošana mūsu amata brālībā, šāda līmeņa skatē latiņa jāpaceļ tik augstu, lai gada laikā paveiktais tiktu vētīts no arhitektūras kā būvmākslas aspekta un no laikmeta konteksta," saka arhitekts un Latvijas Arhitektu savienības Padomes priekšsēdētājs Andris Kronbergs.Diskusija  Arhitektūras kvalitātes Gada skates kontekstā notiek diskusiju ciklā Nākotnes Rīga jau top!, ko uzsākusi Latvijas Arhitektu savienība un dzīvojamā nama Futuris attīstītāji. Diskusiju cikla  mērķi ir, uzrunājot sabiedrību, nozares profesionāļus un valsts amatpersonas, veicināt sarunas par arhitektūras nozīmi un lomu teritoriju un pilsētu attīstībā, un sekmēt saskanīgas pilsētvides veidošanos. Līdz šī gada beigām notiks piecas diskusijas, no kurām katra būs veltīta noteiktai tematikai un tās galvenajiem problēmjautājumiem.Latvijas Arhitektu savienība pulcē aptuveni 500 biedrus - Latvijas arhitektus, kā arī latviešu izcelsmes arhitektus, kas strādā dažādās pasaules valstīs. Kopš organizācijas izveides 1924. gadā Latvijas Arhitektu savienības statuss un nosaukums ir mainīts divas reizes atbilstoši valsts iekārtas izmaiņām.

Futuris ir jaunākās paaudzes dzīvojamais nams Rīgas jūgendstila kvartālā, Antonijas ielā 16a. Šo premium klases septiņu stāvu ēku nozares eksperti - tās būvniecībā izmantoto materiālu un risinājumu dēļ - nodēvējuši par ilgtspējīgas būves paraugu. Futuris projektējis arhitekts Andris Kronbergs.

Diskusija Arhitektūras kvalitātes Gada skates kontekstā, kas norisināsies trešdien, 25. aprīlī plskt. 16 Latvijas Arhitektu savienības namā Rīgā, Torņa ielā 11, tiešraidē būs skatāma portālā Diena.lv (Diena TV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja