Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Es būšu laba iekšlietu ministre

Kopš pirmās dienas politikā esmu zinājusi, ka kādreiz kļūšu par iekšlietu ministri. Tas ir bijis mans sapnis un mans mērķis. Iekšlietu sistēma ir mana pirmā darba vieta un policijas kapteiņa uzpleči joprojām rotā manu skapī iekārto formu. Neslēpšu, ka arī pēdējos gados ik pa laikam esmu to aplūkojusi ar skumjām, kā jau visi policisti, kas kādreiz tādi bijuši.

Šodien esmu iekšlietu ministre. Šodien esmu arī atradusi atbildi, kāpēc mans sapnis piepildījies tieši tagad – valstij un policijai vissmagākajā laikā. Par sapņiem ir jāmaksā. Ar smagu darbu. Laikam tas ir gandrīz vienīgais, kas man noteikti ir garantēts. Pārējo es uzzināšu tikai soli pa solim, ejot uz priekšu. Mēģinot mainīt to, kas man liekas nepareizs. Lēmumus pieņemot ar prātu, bet saprotot ar sirdi.

Jau tagad zinu, ka daudzi lēmumi būs grūti un tie būs jāpieņem, ilgi nevilcinoties. Jo laika vienkārši nav. Apzinos, ka man, tāpat kā ikvienam jaunajā valdībā, nebūs saudzēšanas laika un nebūs 100 dienu, pēc kurām sākt atskaitīties. Man būs jāatskaitās jau rīt. Par to, ko, kā un kāpēc plānoju darīt.

Ir pagājuši vairāk nekā 11 gadi kopš atstāju dienestu iekšlietu sistēmā. Ne dienu neesmu pārstājusi sekot līdzi tam, kas notiek manā bijušajā darba vietā. Un laikam katru dienu esmu domājusi par to, ka policists vienmēr gribēs būt policists...

Šodien esmu iekšlietu ministre. Bet joprojām tas pats policists. Es zinu, kā ir nakšņot uz diviem kopā sastumtiem krēsliem, gaidot, kad būs jāskrien. Zinu, kā ir trolejbusā stāvēt ar pistoli pie sāniem un baidīties uzdurties blakus stāvētājam, lai to nepārbaidītu. Zinu daudz skarbu lietu par šo darbu. Bet zinu arī, ka tas dod pleca un ne ar ko neatsveramu komandas sajūtu.

Daudzi no manas seno dienu komandas ir aizgājuši no dienesta un daži aizgājuši no dzīves... Esmu daudz no viņiem mācījusies un zinu, ka viņi lepotos ar maniem labajiem darbiem un nesaprastu, ja es nemēģinātu. Viņu un sevis dēļ. Drošības sajūtas dēļ.

Pleca un drošības sajūta šobrīd ir vajadzīga ikvienam mūsu valstī. Ikvienam iedzīvotājam un ikvienam no tiem, kas strādā iekšlietu sistēmā. Katram policistam, robežsargam, ugunsdzēsējam... Seržantam un droši vien arī ģenerālim. Un arī man ir vajadzīga pleca sajūta. No šiem pašiem cilvēkiem. Viena es netikšu galā.


Es būšu laba, bet stingra un prasīga ministre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja