Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Galerijā Māksla XO būs skatāma Annas Pommeres izstāde Sudraba līkne

Galerijā Māksla XO no 3. marta līdz 6. aprīlim būs skatāma Annas Pommeres izstāde Sudraba līkne, informēja galerijas pārstāvji.

“Dieva klātesamības sajūta atgādina smalku sudraba līniju – līkni, līdzīgu kardiogrammai, kas iet nevienmērīgi. Te ceļas augšup, te krīt lejā, uz brīdi stabilizējas, un tad viss sākas no jauna. Līkne nedrīkst pazust, nedrīkst apstāties, jo līdz ar viņu apstājas viss. Darbu sērija Sudraba līkne veltīta šai Dieva, Transcendenta klātesamības sajūtai cilvēka dvēselē. Bet šie darbi nav par Dievu. Tie ir par cilvēku, pārsvarā mātēm un viņu jūtām.

2016. gadā es pirmo reizi uzgleznoju šos tēlus. Tas bija trīs gadus pēc mana bērna piedzimšanas, kad es pirmo reizi nostājos vissvarīgāko, eksistenciālo jautājumu priekšā - kāda ir mūsu dzīves jēga; vai Dievs pastāv; kas mūs gaida pēc nāves; un kāda ir ciešanu būtība un mērķis. Manās rokās nonāca grāmata Ľudové plastiky, Slovākijas 18.-19.gs. autodidaktisko reliģisko koka skulptūru katalogs. Naivitāte, mīlestība, cerība un vienlaicīgi šausmas un sāpes no nepanesamām cilvēciskām ciešanām daudzās koka Dievmāšu sejās, īpaši Pieta skulptūrās, veidoja spēcīgu kontrastu un ārkārtīgi dziļi saviļņoja mani, pilnībā atbilstot manai tā laika “eksistenciālā lūzuma” sajūtai, kuru gribēju arī parādīt savos darbos.

Akvarelis uz audekla ir mana mīļākā tehnika, kas gleznošanas procesā ievieš lielu nejaušību, faktiski strādājot kopā ar mākslinieku kā līdzautors, un vienmēr man liekot nepacietīgi gaidīt gleznošanas gala rezultātu. Daži darbi ir nedaudz papildināti ar eļļu un olas temperu,” Anna Pommere, 2024.

Annu Pommeri (1978) interesē atmiņu vēsture un dažādi atmiņu aspekti, senas fotogrāfijas. Viņa ir izkopusi jūtīgu akvareļglezniecības tehniku uz audekla un taisa asamblāžas no atrastām mantām vai krāmu tirgos nopirktām lietām. Beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozari (2018), Starptautiskās Praktiskās Psiholoģijas Augstskolas Datorgrafikas fakultāti (2007), Latvijas Universitātes Filozofijas fakultāti (2002). Kopš 2012. gada regulāri piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs, sarīkojusi vairākas personālizstādes. Ieguvusi gleznotāja Paula Puzinas Figurālās meistardarbnīcas stipendiju (2018) un ir SEB stipendijas glezniecībā konkursa laureāte (2018). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja