Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Galerijā Putti būs skatāma Arvila Lindes izstāde Raganas

No 7. līdz 31. augustam mākslas galerijā Putti Vecrīgā būs skatāma latviešu laikmetīgā mākslinieka Arvila Lindes lielformāta gleznu izstāde Raganas, informēja galerijas pārstāvji.

Lielformāta gleznu sērija Raganas radusies, iedvesmojoties no Raiņa Uguns un nakts Spīdolas tēla, un vēsta par spēcīgām personībām - Rīgas raganām.

Mistiskā, raganiskā būtne sevī apvieno žilbinošu daili un netveramus bezdibeņus. Par spīti savai sadarbībai ar tumsas spēkiem, tā vienmēr ir spējīga noraidīt Melnā bruņinieka aicinājumu pildīt likteņa nolemtību. Tā vietā viņa izvēlas radīt savu! Būtne, kas smeļ sevī spēkus un gudrību no netveramām sfērām un spēkiem, ko citi nesaprot vai no kā baidās. Viņa apzinās, ka bez tumsas nevar būt gaisma. Raiņa Uguns un Nakts vārdiem, tā teic savu mantru: 

"Es esmu es, es pati nāku,
Es pati aizeju, es nezinu kurp, −
kurp tīk −
Es spīdu pati iz savas gaismas,
Es Spīdola, Uguns mans tēvs."

Mākslinieks aizvedīs skatītāju pa misticisma, folkloras un aizmirstu spēku ceļu, ievedot to nepieradinātā tumsā, kur ironiskā kārtā ved arī pasaulē šobrīd notiekošie procesi. Tumsā, kur mīt visdažādākie meža zvēri un citas zināmas un nezināmas būtnes, lai piefiksētu laika un telpas garu caur pasakas metaforu.

Stāsts par tumsu, nakts radībām, nedaudz pagānismu, nedaudz folkloru, taču, galvenokārt, par spēcīgām personībām, par sievietēm.

Mākslinieks Arvils Linde ir labi pazīstams Latvijas modes un mākslas pasaulē. Ieguvis bakalaura un maģistra grādus Modes dizainā (Latvijas Mākslas akadēmijā) un maģistra grādu glezniecībā (Latvijas Mākslas akadēmijā). Pēc vairāku modes kolekciju radīšanas pēdējos piecus gadus aktīvi darbojas un ieguvis strauju atpazīstamību vizuālās mākslas lauciņā, pievēršoties ilustrācijai un glezniecībai. Viņa zīmējumu un gleznu personālizstādes notikušas Lidostas Rīga VIP lounge, Ogres mākslas un vēstures muzejā un citur.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja