Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Glābjas, kas var

LR Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapā atrodamie dati liecina, ka 2008.gada oktobrī darbinieku skaita īpatsvars pa darba samaksas lieluma grupām procentuāli sadalās sekojoši:42.3% algas no 160 – 300 Ls 45.1% algas no 300 – 800 Ls4% algas no 800 - 1000 Ls6,7% algas virs 1000 LsVidējā bruto darba alga 2009.

gada 1.ceturksnī bija 469 Ls, iztikas minimums šī gada maijā 170 Ls.Viens no ģeniālākajiem Finanšu ministrijas priekšlikumiem krīzes pārvarēšanai ir progresīvā ienākuma nodokļa ieviešana lielo algu saņēmējiem, ar to saprot personas, kas mēnesī nopelna vairāk par 300 Ls. Tiešs trāpījums pa knapi izveidojušos vidusslāni, ko papildina elegantais dūriens neapliekamā minimuma atcelšanas neatkarīgi no ienākumu lieluma izskatā.Turpinām ar praktisku piemēru. Jauni cilvēki, kas iedvesmoti no septiņu trekno gadu, trīs pulciņu, trīs bērnu un cik tur to tiltu koncepcijas, klāt piemetot stāstu par vidējo algu 800 Ls, māmiņu algām un vidusšķiru kā Latvijas attīstības pamatu, izveidojuši ģimeni ar tiem pašiem piesauktajiem 3 bērniem. Godīgi strādājot un neatļaujoties pārmērīgas greznības, paņēmuši kredītu (pie tam piesardzīgi) PIRMĀ!!! mājokļa iegādei, šodien izlasa ziņu par progresīvā nodokļa ieviešanu un neapliekamā minimuma atcelšanu. Grozies kā gribi, rēķini uz priekšu un atpakaļ, ģimenei bankrots klāt. Pavisam reāli, taustāmi un nenovēršami, neatkarīgi no tā, kur vecāki nodarbināti – publiskajā sektorā (ja kāds jau nav atlaists) vai privātā biznesā. Atliek tik jautājums, ko ar tiem bērniem lai dara...Mēs laikam tomēr esam nolādēta valsts, jo katru sakarīgu, visā pasaulē sekmīgi pielietotu pasākumu spējam izkropļot līdz nepazīšanai. Šeit faktus varētu minēt strīpām –Fizisko personu mantiskā stāvokļa sākumdeklarēšana – pasaulē civilizēts veids, kā pārliecināties par ienākumu legālo izcelsmi, LV - dārga, neefektīva, nevienam nevajadzīga un traucējoša KNAB prasība,Nodoklis ēkām un nekustamajam īpašumam – pasaulē instruments, ar kura palīdzību lielākus nodokļus iekasē no grezniem un dārgiem īpašumiem, no īpašumiem, kas tiek turēti spekulatīvajām vajadzībām, LV - dārgs, neefektīvs, sarežģīti administrējams, nekustamā īpašuma biznesa attīstību kavējošs priekšlikums,Kapitāla pieauguma nodoklis – pasaulē veids, kā bagātie maksā par ienākumu no dividendēm, akcijām, LV- dārgs, neefektīvs, sarežģīti administrējams, investīciju piesaisti kavējošs priekšlikums,Publiskais partiju finansējums – pasaulē partiju neatkarības no sponsoriem veicināšanai, LV – dārgs, neefektīvs, nevajadzīgs, mūsu budžeta situācijai (pie tam jau gadiem) neatbilstošs priekšlikums.Par to pie mums māk ar stingrību krīzes laikā valsts glābšanu solidāri uzmest uz pensionāru, vidējo algu saņēmēju, ģimeņu ar bērniem, invalīdu, skolotāju, ārstu un policistu pleciem. Uz visu to pleciem, kas nespēj ne aizmukt, ne aizbraukt, ne izvairīties. Uz to cilvēku pleciem, kas ir šīs valsts sāls un pamatu pamats. Bet K&K no Parex procentu maksājumos turpina saņemt 200 000 Ls mēnesī, nemaksājot par to ne lata nodokļos.Valdība vēl var apstāties, ievilkt elpu un pārvarot bailes, apzinoties brīža vēsturisko nozīmību, nepieciešamās reformas sākt, ķeroties klāt lietām un vietām, ko līdz šim visas koalīcijas rūpīgi sargājušas vai izlikušās nemanām. Citādi to izdarīs tauta ielās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par balvām

Jaunās Latvijas mūzikas nozares balvas Gamma izsludināšana tikai bagātina vietējo mūzikas apriti, līdz ar gadu desmitiem seno Zelta mikrofonu turpmāk apbalvojot mūziķus par sasniegumiem viena gada ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja