Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Izsapņotais taksometrs

Ņemot vērā to, ka pēdējā laikā esmu sevi pozicionējis kā sabiedriski aktīvu cilvēku, katru dienu izlasu galvenos ziņu portālus – Apollo, Delfi, TVNET u.c. Ceturtdiena bija bagāta ar notikumiem, spēj tik lasīt!

Kuri interesējas par Latvijas ekonomiku, bez šaubām, lasīja par notikumiem Saeimā saistībā ar aizdevumu un visiem no tā izrietošajiem dokumentiem - pilnvarojumiem, ziņojumiem. Nenoliedzami, svarīgs temats.

Varēja uzzināt, ka Zatleru gaida uz 9.maija svinībām Maskavā. Arī interesanta ziņa, šaubu nav.

Pensionāri ieguva apstiprinājumu pensiju atmaksas termiņiem. Komentāri lieki, tas interesē simtiem tūkstošu cilvēku.

Tad sekoja dažādas mazāk svarīgas iekšpolitikas vēstis – kā balsot par ģenerālprokuroru, Solvita Āboltiņa atvainojās pensionāriem, „Vienotība” vienojās par pamatprincipiem. Kādam kaut kas no tā visa interesē vairāk, citam - mazāk, bet, kopumā, jautājumi būtiski.

Sporta līdzjutēji arī nepalika tukšā – "Marsels Hosa varētu pāriet uz Ufas „Salavat Julajev”". Ņemot vērā skatītāju daudzumu arēnā un pie ekrāniem, šī ziņa konkurē ar dažu labu iepriekšējo.

Kam tas viss šķita vienaldzīgs, varēja padomāt par ko pikantāku – „Sekss ar bijušo – cik prātīgi?” Kad es rakstīju šīs rindas, rakstam bija 53 komentāri. Varam droši pieņemt, ka lielai daļai jautājums par vizīti pie bijušā ir daudz svarīgāks par Zatlera vizīti Maskavā. To nevienam nevar pārmest.

Un tad es TVNET ieraudzīju informāciju, kas aizēnoja visas iepriekšējās. Ziņa apceļoja arī citus portālus un tika papildināta pat ar video!

ŠLESERS BĒRNĪBĀ VĒLĒJIES KĻŪT PAR TAKSISTU.

Raksts ir īsta žurnālistikas pērle gan pēc formas, gan satura. Tautas teiciens „Tāds tādu atrod” šeit gūst pilnīgu apstiprinājumu – kā viens runā, tā otrs atreferē.

Kā šodien žurnālistiem Ēnu dienai veltītā pasākumā stāstīja Šlesers, bērnībā viņš dzīvojis mājā Ķengaragā, kurā dzīvoja ļoti daudz taksistu.

Tas tik ir stāsts! Laimīgie žurnālisti, kas ko tādu dabūja noklausīties no pirmavota!

Lai palīdzētu ne tikai bērniem, bet arī jauniešiem pārbaudīt savas spējas izsapņotajā bērnības profesijā, Šlesers un Gruškevics aicina skolēnus aktīvi iesaistīties Ēnu dienā, kas šogad, svinot desmit gadu jubileju, notiks 17.janvārī.

17.janvāris, pieņemu, ir drukas kļūda, jo šajā dienā vairs nekur nevar piedalīties, kur nu vēl aicināt.

Ievērības cienīga ir frāze – „ne tikai bērniem, bet arī jauniešiem”. Var noprast, ka līdz šim Ēnu dienā piedalījušies tikai bērni, un tagad Šlesers ar Gruškevicu nolēmuši šo tradīciju mainīt un aicināt arī jauniešus.

Savdabīgi skan vārdu salikums „izsapņotajā bērnības profesijā”. Var, protams, diskutēt, bet man pirmā asociācija ir ar „izsapņotu sapni”, tādu, kam vairs netic. Tad par kādu profesiju tiem nabaga jauniešiem jāinteresējas – par bērnībā izsapņoto vai šobrīd izraudzīto? Spriežot pēc Šlesera stāsta, par pirmo.

Nelielās stilistiskās neveiklības gan pilnībā atsver materiāla sabiedriskais nozīmīgums un aktualitāte. Par taksistu! Vai to kāds vispār bija spējis iedomāties? Kā mēs līdz šim varējām mierīgi skatīties hokeju, strīdēties par politiku, domāt par seksu ar bijušajiem, nezinot, par ko bērnībā gribējis kļūt Šlesers?

Kas vēl sajūsmina, tas ir lieliski izraudzītais laiks, lai šo vēsti izziņotu, tā teikt, masām. Cilvēki ir nomākti, politiķi nervozi, dažs labs slīgst apātijā... Standarta politiķi kā Zatlers, Āboltiņa un pārējie tālāk par savām ikdienas rūpēm neredz, runā tik un analizē visus jau simtreiz cilātos jautājumus. Un tad nāk Šlesers, tiekas ar žurnālistiem un stāsta par bērnību! Viņš stāv pāri visiem aizdevumiem un pilnvarojumiem, pensijām un valūtas fondiem, viņš liek mums noticēt izsapņotiem sapņiem! Tā teikt, aicina katru sēsties pie sava sapņu taksometra stūres.

Izlasījis šo rakstu, mierīgi devos gulēt. Gan jau ar valsti, ekonomiku un Rīgu viss būs kārtībā, ja reiz vadības grožus savās rokās tur cilvēks, kurš dzīvojis Ķengaragā un gribējis kļūt par taksistu.

P.S. Rakstītais nekādā gadījumā nevar tikt uzskatīts kā kritika pašam Šleseram, jo nevar vainot cilvēku, kurš neapzinās, ko un kāpēc dara un runā. Viņš dzīvo savā dimensijā, karina mantiņas pirmajā eglītē un izsapņo sapni par premjera krēslu.

P.S. Ēnu dienu organizatori cer, ka tikšanās ar veiksmīgiem un uz sasniegumiem motivētiem uzņēmējiem, nozaru ekspertiem un valsts iestāžu vadītājiem palīdzēs skolēniem iepazīt dažādas nozares un atbilstoši sagatavoties darba gaitām.

Interesanti, pie kuras grupas ir ticis pieskaitīts Šlesers?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja