Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Jaunajā kim? izstāžu ciklā būs skatāmas divas starptautiskas izstādes

3. februārī plkst. 19 kim? Laikmetīgās mākslas centrā tiks atklāts jaunais izstāžu cikls.

Trijās kim? izstāžu zālēs būs skatāmas Indriķa Ģelža, Adam Cruces un Louisa Gagliardi solo skates, kas apvienotas zem nosaukuma Taste Like Headaches.

Dialogs starp šiem māksliniekiem veidosies, tām savstarpēji “magnetizējoties”, pārklājoties un veidojot pakāpēnisku pāreju no digitāli figurālas glezniecības līdz abstrakcijai. Izstādes ietvaros, Gagliardi darbi pievērsīsies ikdienas atpūtas ainām, atsaucoties gan uz vēsturiski, gan mūsdienās portretēto; Cruces ieinteresēti novēros tādus aspektus kā sadzīves ekonomika, informācijas burbuļi un mākslas vēstures tendences; savukārt Ģelža abstrahētie metāla karkasi – bezgalvaini tēli, reflektēs par prāta neatkarīgu struktūru vai realitāti – kādu ieprogrammētu darbību, kas rezultējās mehāniskā vai ikdienišķā ainā.

Otra izstāde ar nosaukumu Mūļi ir izstādes Moles teleportācija, kura veidota kā kopdarbs Berlīnes Fotogrāfijas muzejam 2016. gada nogalē sērijas Seen By ietvaros, sadarbojoties Berlīnes Mākslas universitātei un Berlīnes Valsts muzeja Mākslas bibliotēkai.

Moles kļūst par mūļiem, tradicionālajiem nastu nesējiem, kuri veidoti no diviem gēnu komplektiem – zirga un ēzeļa. Izstādes Mūļi dalībnieki ir Lydia AD, Carl Berzow, Mania Godarzani-Bakhtiari, Isabel Gatzke, Max Göran, Annika Högner, Egija Inzule, Elias Johansson, Ekaterina Reinbold, Caio Soares, Michel Wagenschütz.

kim? aicina apmeklēt arī izstāžu cikla pavadošo pasākumu programmu – sarunas ar māksliniekiem, bērnu dienas, senioru pēcpusdienas, performances u.c.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja