Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jūrmalu varētu pievienot Rīgai

Kristīgi Demokrātiskā savienība (KDS) uzskata, ka labs risinājums efektīvai pārvaldei, kā arī korupcijas risku izskaušanai Jūrmalas domē, būtu pilsētas pievienošana Rīgai. Šāds projekts varētu izrādīties izdevīgs abām pusēm, jo nestu labumu gan iedzīvotājiem, gan arī palīdzētu ietaupīt ievērojamus līdzekļus Jūrmalas pilsētas administratīviem izdevumiem.

KDS Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts Jānis Riņķis ir pārliecināts, ka pilnīgi pietiktu ar vienu spēcīgu un profesionālu pašvaldību, lai sekmīgi pārvaldītu abas pilsētas. Turklāt, to būtu iespējams izdarīt, nepalielinot esošo Rīgas domes deputātu skaitu. „Šobrīd Jūrmalas domē strādā 15 deputāti. Pievienojot pilsētu Rīgai, abas teritorijas pārvaldītu 60 Rīgas domes deputātu. Tas nozīmē tieši četras reizes mazāku iespēju vienoties par kādu šaubīgu projektu,” norāda Jānis Riņķis.

Partijas pārstāvis, jurists Jānis Mucenieks, atzīst – jau pietiekoši ilgu laiku ap Jūrmalas domi risinās dažādi korupcijas skandāli un intrigas. Šobrīd nekas neliecinot arī par to, ka situācija pilsētā būtu jūtami mainījusies. Par Jūrmalas deputātu darbu ik pa laikam medijos stāsta žurnālisti, atspoguļojot kārtējos „pārsteigumus” domes iepirkumos, ziņas par apšaubāmā ceļā iegūtām būvatļaujām un citiem aizdomīgiem darījumiem.

„Protams, šādai idejai būs diezgan daudz pretinieku, jo Jūrmalas pilsētas domes deputāta amats ir gana vilinošs ne vienam vien „darboties” gribētājam. Taču, jāatzīst, ka situācija, kad tikai 15 cilvēki pārvalda gandrīz 56 miljonus lielo Jūrmalas budžetu, arī nav īsti normāla,” KDS pozīciju skaidro Jānis Mucenieks.

Rīga un Jūrmala savstarpēji ir cieši saistītas, tādēļ Kristīgi Demokrātiskā savienība neredz iemeslu, kāpēc gan abas teritorijas nevarētu veiksmīgi apvienot. Daudzi jūrmalnieki strādā Rīgā, bet nodokļus maksā Jūrmalā. Starp pilsētām notiek intensīva transporta kustība. Arī attīstoties būvniecībai nākotnē šīs teritorijas varētu apvienoties tīri dabiskā ceļā.

„Ne par velti mēs to saucam par Rīgas Jūrmalu. Tad kāpēc gan tai par tādu arī nekļūt šī vārda tiešajā nozīmē,” uzsver Jānis Riņķis, vienlaikus norādot, „ja vilksim segu katrs uz savu pusi, mēs varam attapties pliki. Toties, apvienojot spēkus, idejas un kapitālu, pavērsies jaunas iespējas uzņēmējdarbībai, kā arī perspektīviem projektiem, kas patiesi varētu kalpot vienotas pilsētas interesēm.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja