Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kāpēc bail no VVF?

Beidzot mēs zinām, kurš ir vainīgs pie posta, kādā Latvija nonākusi. Neviens cits, kā Vaira Vīķe-Freiberga. Pirmais šo lietu ir izpratis Aivars Lembergs. Tak’ jau prezidente, jo viņa taču nominējusi visus Ministru prezidentu kandidātus. „...zinu: lai gan kandidātiem izvirzīja dažādus kritērijus, viņa ne reizes neaktualizēja jautājumu par sociālekonomiku,” klāsta Lembergs.

No pašiem Saeimas apstiprinātajiem Ministru prezidentiem jau nekādu atbildību nav jāprasa. Arī ne no Emša, kam VVF pat ar Damokla zobenu tika draudējusi. Vēl mazāka atbildība par zilās liesmās degošo Latviju ir paša Lemberga lolotajai ZZS, kas kopš 2002.gada bez pārtraukuma ir bijusi valdībā.

Un par ko gan būtu jāatbild Tautas partijas Kalvītim? Vai tad viņš pats sevi amatā iecēla? Nē, taču! VVF viņu uzspieda Saeimai, kura neizskaidrojamā prāta aptumsumā nobalsoja par omulīgo Aigaru. Kāda gan Kalvītim atbildība par „trekno” dzīvošanu, par sociālajā budžetā iekrātā miljarda iztērēšanu un ekspertu ignorēšanu, kad tie brīdināja par ekonomikas pārkaršanu? Nekāda. VVF vainīga! Kāpēc kā gādīga māte vieglprātīgo Kalvīti neiepēra? Varbūt tad „valsts garants” būtu attapies un saucis pie kārtības savu Tautas partiju, kura bez pārtraukuma ir valdībā kopš 2004.gadā un savējiem dalījusi naudu pa labi un pa kreisi uz nebēdu.

VVF esot atbildīga ne tikai ir par grīstē salaisto ekonomiku, bet arī par dziļo vērtību krīzi sabiedrībā, jo tieši viņa atņēmusi tautai „patriotisko un nacionālo vērtību svaru. To atklājis advokāts Grūtups, kuram sirds asiņot asiņo par to ļaunumu, kas cēlies pēc tam, kad par valsts galvu „otrreiz tika iecelta VVF”. Jā, tieši iecelta, nevis Saeimas deputātu, tajā skaitā arī TP un ZZS deputātu, ievēlēta... Jo, raugi, tiklīdz tikusi pie varas, tā VVF tūlīt sākusi sludināt vispārcilvēciskās vērtības un cilvēki lielā apjukumā no tā sākuši izbraukt no valsts.

Kamēr Lembergs un Grūtups vien klāsta savus secinājumus, to varētu izskaidrot ar personīgu nepatiku, uzskatu dažādību, abu vīru domāšanas īpatnībām u.tml. Pie mums taču ir uzskatu brīvība. Katrs var teikt, ko vien labpatīk. Taču, kad padzirdēju, ka kāds atkal ķēries pie kārtējās melnās grāmatas rakstīšanas, un šoreiz tā būs par VVF, tad vairs nav šaubu, ka ir sākusies mērķtiecīga VVF nomelnošanas kampaņa. Tās pasūtītāji, iespējams, pat nesēž pie Puzes ezera vai Mākoņos, bet aiz trejdeviņiem kalniem, ezeriem un laukiem. Uz to norāda gan Grūtupa mājiens, ka Krievijas TV raidījums Soveršenno sekretno var parādīt kompromitējošu materiālu par VVF, gan arī Krievijas Domes priekšsēdētāja vietnieka Žirinovska izaicinošie izteikumi par Latvijas eksprezidenti. Žirinovskis, lūk, uzskata viņu par galveno vaininieci, kāpēc Krievija nekādi nav varējusi iedibināt labas kaimiņattiecības ar Latviju.

Kālab tad mūsu dižbāleliņiem un dižkaimiņiem tāds satraukums? Tālab, ka tieši VVF ir lielais nezināmais Latvijas politiskajā šahā. Ir iespējamas dažādas variācijas, un visas bīstamas augstākminētajiem vīriņiem. Piemēram, VVF var paust atbalstu kādam spēkam vai piekrist kandidēt uz valsts prezidenta amatu 2011. gadā. Tas varētu krietni pajaukt Šķēles-Grūtupa demokrātijas vertikāles (atsauc atmiņā kompartijas demokrātisko centrālismu) projektu, kas paredz stingru pilnvaru nodošanu prezidentam - vadonim.

Lai kā Grūtups un daži citi mēģinās cilvēkiem iestāstīt, ka īstenie Latvijas patrioti un prezidenta amata kandidāti ir Andris, Aivars un Ainārs, nevis Vaira Vīķe-Freiberga, var gadīties, ka vēlētāji tomēr neļaujas šiem apgalvojumiem un ievēl VVF. Vēl jau dižbāleliņi visu Latviju nav tā „sakārtojuši”, lai nebūtu jābīstas no vēlēšanu rezultātiem. Nav jau vēl sasniegts Putina līmenis, kurš gadu gaitā pratis radīt tādu autokrātijas formu, kurā vēlēšanu rezultāti vispār nekādus pārsteigumus neienes. Vsjo pod kontroļem!*

Ne tikai pašmāju „savējiem” VVF iespējamā atgriešanās prezidenta krēslā ir bubulis. Tā nav vēlama arī Krievijai, jo var izjaukt tās plānus padarīt Latviju par „savu balsi” pie lielā Eiropas Savienības Padomes galda.

Kremļa piedāvātie apskāvieni Baltijas valstīm, Saskaņas centra parakstītā vienošanās ar Putina partiju Vienotā Krievija, Grūtupa prezidenta – vadoņa projekts un melnā kampaņa pret VVF apliecina, ka ir sākusies pēdējā kauja par Latviju.

Tie būs vēlētāji, mēs paši, kas ar savu balsi jau pēc dažiem mēnešiem izšķirs Latvijas nākotni uz ilgiem gadiem. Vai nu Latvija kļūs par valsti, kur vara piederēs neoputinistu un „krusttēvu” savienībai, vai arī Latvijas pilsoņi apstiprinās, ka pēc neatkarības atjaunošanas esam izdarījuši pareizo izvēli, ka gribam dzīvot nacionālā valstī, kas balstīta uz tiesiskuma principiem un demokrātiskām vērtībām.

* Viss tiek kontrolēts – no krievu val.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja