Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kārtējā bezkaunība Latvijas politiskajā "sistēmā"

Labrīt, lasītāji!

Ak, tā! Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), paziņodams par visiem labi zināmo -- ka "Tautas" partija laikā pirms 2006. gada Saeimas vēlēšanām krāpās ar milzīgu vērienu -- cenšas manipulēt ar sabiedrisko apziņu, lai novērstu uzmanību no skandāla par pazudušo naudu. Tā nupat ir paziņojis "Tautas" partijas frakcijas vadītājs Saeimā Kučinskis.

Varbūt, varbūt, varbūt "Tautas" partijā ir viens vai pāris spulgacainu un smaidošu dabas bērnu, kuri patiešām un no visas sirsniņas un dvēselītes domā, ka partijas sarīkotajā "pozitīvisma kampaņā" nekā slikta nebija. Ka Latvijas Republikas premjerministra biroja vadītājs nudien ir uzskatāms par gluži neatkarīgu trešo personu, kurai ar partiju un tās politikāņiem nav pilnīgi un abolūti nekāda sakara. Ja tā, tad šos cilvēkus var vai nu apskaust par bērnišķīgu naivumu, vai arī, un daudz ticamāk, viņiem ir steigšus jāmeklē vieta psihenē.

"Tautas" partijas "garants" sola, ka par šo lietu viņš cīnīšoties "līdz galam". Negribas ticēt (lai gan pilnīgas pārliecības nav), ka Latvijā atradīsies kaut viens tiesnesis, kurš piekritīs, ka premjerministra biroja vadītājs ir neatkarīga trešā persona. "Tautas" partija darītu labu darbu, ja nekurnēdama atzītu, ka tā krāpās, un naudiņu pieklājīgi atmaksātu budžetā. Protams, šāda atzīšanās nāks tad, kad uz Rīgas Operas skatuves par balerīnu pārkvalificēsies kāds begemots, bet vienalga ir milzīgs kauns gan par krāpniecisko partiju kā tādu, kā arī par ikvienu cilvēku, kurš šīs krāpniecības rezultātā kļuva par deputātu. Ikvienu. Ja arī daži vada dažādas eiropejiskas, budžetiskas un juridiskas komisijas. Kauns.

Situācija ar Šlesera biznesa projektu ir cita, jo reklāmas kompānijas guru nav premjerministra biroja vadītājs, bet arī šī grupa izceļas ar elpu aizraujošu bezkaunību, apgalvojot, ka pašreizējais LPP/LC nav tas pats, kurš vēlēšanās ieguva 10 vietas. Un šķiet vismaz pagaidām knābis šo argumentu ir akceptējis. Tiesa, tie noteikti nav tie paši cilvēki. Pirms vēlēšanām vienā "laulību" pusē bija ļaudis, kuriem bija jābaidās, vai sabiedrība atbalstīs partiju, kuras īpašnieks bija iesaistīts Jūrmalas kukuļdošanas skandālā. Otrā pusē bija ļaudis, kuri noteikti saprata, cik ārprātīgi viņi sevi prostituēja, lai glābtu politisko pēcpusi. Laikā pēc 2006. gada vēlēšanām viņi ir bijuši ļaudis, kuri uzskata, ka doti četri gadi, kuros viņi var rīkoties ierasti un kā vien patīk. Raugi -- viens pat ir uzdienējis līdz premjerministra amatam! Atkal -- kauns gan par biznesa projektu, gan arī par ikvienu cilvēku, kurš šīs krāpniecības rezultātā kļuva par deputātu. Ja arī dažs labs ir kļuvis par ārlietisko lietu komisijas vadītāju vai pat par Saeimas spīkera biedreni. Kauns.

***

Un vēl. Vai nav laiks pienācis Saeimā atteikties no jēdziena "atturos"? Vakar "gudrās galvas" balsoja par to, vai paust atbalstu Tibetas tautai. Vislielāko balsu skaitu savāca jēdziens "atturos", to podziņu piespieda arī minētā eiropeisko lietu komisijas vadītāja, gan arī ārlietisko lietu komisijas vadītājs. Ja šie ļaudis uzskata, ka Latvijas Republikas Saeimai nav jāatbalsta tibetiešu tauta, lai tā arī pasaka. Viena "Tautas" partijas censone tā arī izdarīja -- Ērika Zommere nobalsoja "nē". Pārējie būtībā nobastoja. Pateica, ka noraida atbalsta izteikšanu tibetiešiem, bet izdarīja tā gļēvi.

Atkal jauna diena mūsu banānu republikā.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja